Ugrás a fő tartalomra

Az EU humanitárius segélyt különített el Kelet-Ukrajna számára

Az Európai Bizottság 10 millió euró (mintegy 3,6 milliárd forint) összegű humanitárius segélyt különített el Kelet-Ukrajna lakosságának a közelgő télre való felkészülésre, valamint a koronavírus-világjárvány elleni védekezés sikerére - közölte az uniós bizottság kedden.

Janez Lenarcic válságkezelésért felelős uniós biztos arról tájékoztatott, hogy a támogatás még a tél beállta előtt alapvető ellátásokat biztosít a legsérülékenyebb családok számára.

A kiegészítő finanszírozás a határvonalak mindkét oldalán segíti majd a veszélyeztetett lakosságot a közelgő télre való felkészülésben és szükségleteik kielégítésében. Emellett javítani fogja az egészségügyi ágazatot, különös tekintettel a koronavírus-járványra, valamint támogatni fogja az Oroszországi Föderációba menekült ukránokat is - írja az MTI.

Az uniós humanitárius segélyek folyósítása az ENSZ-szervezeteken, civil szervezeteken és a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságán keresztül történik. A kedden jóváhagyott segéllyel Kelet-Ukrajnának idén nyújtott uniós humanitárius támogatás összege elérte a 23 millió eurót - tette hozzá az uniós biztos.

Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint 2014 márciusa óta a kelet-ukrajnai konfliktus több mint 5,2 millió embert érintett, közülük 3,4 millióan még mindig humanitárius segélyre szorulnak. Az országban zajló konfliktus tovább rontja a választóvonal mindkét oldalán élő lakosság humanitárius helyzetét. Az emberek nehezen tudják biztosítani megélhetésüket és nehezen jutnak élelmiszerhez. A mindennapokat a koronavírus-világjárvány még tovább nehezíti. Az emberek nem férnek hozzá nyugdíjaikhoz és sok más szolgáltatáshoz. A válogatás nélküli bombázás továbbra is akadályozza az olyan létfontosságú szolgáltatások nyújtását, mint a víz- és áramellátás. Ukrajnában a világon az ötödik legmagasabb a taposóaknák polgári áldozatainak száma - közölték.

A konfliktus kezdete óta az unió 165 millió eurót (mintegy 57,2 milliárd forint) különített el humanitárius segítségnyújtás céljára a régió számára - tette hozzá az uniós bizottság.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik a tiszaújlaki Bombák Sándort

Bombák Sándort hivatalos személy elleni erőszak miatt körözik Magyarországon. A kárpátaljai származású férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613546625-os telefonszámon valamint a bvkorozes@fovarosit.birosag.hu és a kir.10rk.dl@budapest.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté