Ugrás a fő tartalomra

Botrány egy ukrajnai kórházban

Csütörtök reggeltől a Nemzeti Gárda védi az egyik odesszai kórház épületét, miután egy nappal korábban olyan hírek láttak napvilágot, miszerint az intézményben orvos- és gyógyszerhiány miatt sorra halnak meg a Covid-betegek. A hír hallatán másnap több itt ápolt beteg hozzátartozója és rokona megpróbált bejutni az épületbe, értesült az UNIAN hírügynökség.

Szerdán óriási port kavartak azok a felvételek, amelyek az odesszai 5. számú kórház koronavírus osztályán készültek. A fotók tanulsága szerint a kórház személyzete rendszeresen a folyosón „parkoltatja” a koronavírusban elhunyt betegek holttestét, a halottak kórteremből történő elszállítása sem azonnal történik meg, előfordul, hogy a betegek órákat töltenek együtt az elhunyttal. A kórház egyik vezetője a TSN hírcsatornának azt nyilatkozta, hogy kritikus szakemberhiánnyal küzdenek.

Önkéntesek hozták nyilvánosságra a megrázó felvételeket, akikhez napi szinten érkeznek a megkeresések a kétségbeesett rokonoktól és hozzátartozóktól. Arra panaszkodnak, hogy a kórházban nincs elegendő oxigénterápiás készülék, lélegeztetőgép és kevés az orvos, és emiatt sorra halnak meg a betegek az általános terápiás osztályon.

A beszámoló után több beteg családtagja is megpróbált bejutni az épületbe, hogy gyógyszert vigyen beteg rokonának, és meggyőződjön arról,  megfelelő ellátásban részesül-e hozzátartozója. A kórház dolgozói a Nemzeti Gárdától kértek segítséget, azóta a kórház bejáratát katonák őrzik.

Időközben a kórház egyik vezetője beadta a felmondását. Az orvosigazgató-helyettes egy nappal korábban elismerte, annyi beteg érkezik hozzájuk, hogy nem győzik, a betegek mellett az orvosok körében is pánikhangulat uralkodott el.

(KISZÓ)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Vélemény: mindenki el fog menekülni Ukrajnából, mert az ország megalázza a lakosait

A nyelvtéma, a régi-új, elnyűhetetlen gumicsont. A konc, amit ledob a nép közé a vezetőség odafentről. Hadd szedjék szét egymást az emberek néhány falat miatt, addig se a valós problémákkal vannak elfoglalva - írja véleménycikkében Szabó Kata, a Kárpátalja ma egyik szerkesztője. Véleménye szerint a nyelvtörvény szégyenfolt lesz a posztmodern Ukrajna történelmében, de ugyanúgy Európáéban is, ha szó nélkül szemet huny felette. A szerző úgy véli, a honatyák „csak” egy dologról feledkeznek meg a törvényhozáskor. Arról, hogy addig feszítik a határokat, "míg a nép megunja, összepakolja a csemodánt és lelép." Megjegyzi: tulajdonképpen erre már várni sem kell. Az emberek elmennek, a falvakban pedig egyre több telek előtt látjuk az Eladó! feliratot. Helyenként már több a lakat alatt lévő ház, mint a lakott. És sajnos, nem azért, mert a szomszéd városba költöztek volna a tulajok - jegyzi meg. Ahogyan a szerző fogalmaz írásában : emberbarátnak nem mondható országvezetése van Ukrajnának.