Ugrás a fő tartalomra

Jaros: Orbán Viktor uszítja egymás ellen a magyarokat és az ukránokat

Dmitro Jaros, a szélsőséges Jobb Szektor félkatonai szervezet egykori  vezetője közösségi oldalán osztotta meg gondolatait a kárpátaljai magyarság vegzálásával kapcsolatban.

A Facebookon megjelent bejegyzése elején megemlíti, hogy apja, Dmitrovics Anatolij Jaros részt vett az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésében. Elmondása szerint édesapja sokszor mesélt neki az akkori eseményekről és történtekről, és állítása szerint nem volt büszke tettére, csak parancsot teljesített.

A korábbi Jobb Szektor vezér azt is megemlíti, tudomása szerint 1956-ban számos ukrán nacionalista egység harcolt a felkelő magyarok oldalán Budapesten.

"A kép kiegészítéséhez meg kell említenünk további két epizódot az ukrán-magyar kapcsolatok történetében" - írta Jaros.

"Először is a második világháború idején Magyarország a hitleri Németország legnagyobb szövetségese volt. Magyarország 1939 márciusában alattomos és provokatív módon támadta meg az újonnan kikiáltott Kárpát-Ukrajnát, ahol etnikai tisztogatásba kezdett. Másodszor, a magyar megszálló hadsereg egységei a második világháború alatt sok időt töltöttek Ukrajna területén, ahol a harci tevékenységeken kívül többször is kegyetlenkedtek a lakossággal." - olvasható a bejegyzésben.

"Most Orbán, a magyarság nagy vezére a 21.században mindent megtesz annak érdekében, hogy összeugrassza a magyar és az ukrán népet, csak már nem Berlin, hanem Moszkva érdekeit szolgálva." - osztotta meg gondolatait Jaros.

Úgy véli, "Orbán és klikkje a hatalomra kerülésük óta Magyarországon, a szomszédos országokban, így Kárpátalján is etnikai gyűlöletkeltéssel próbálják helyreállítani a Nagy-Magyarországot." 

A Jobb Szektor egykori vezetője bejegyzése végén a fentiekből levont következtetése alapján úgy véli: hiába egyeztek meg az ukránok ősei a magyarokkal az Európa való akadálytalan bejutásról, ha most a magyarok nem európaiként, hanem olyan ázsiaiként viselkednek, akik Moszkva "játszótársai".

Jaros továbbá azt üzente: az ukrán fegyveres erők dandárjai, az Ukrán Biztonsági Szolgálat, a belügyi szervek, valamint az önkéntesek közös ereje nemcsak a kárpátaljai "magyar agresszió" megfékezésére elegendő, hanem arra is, "hogy békére kényszerítse az ellenséges államokat" is.

Bejegyzésében végezetül azt írta: "Mi tiszteljük a Kárpátalján élő magyar nemzetiségű polgártársainkat! És nem engedjük, hogy bármilyen Moszkva-barát csőcselék is felgyújtsa az ukránok és a magyarok közötti háborús tüzet! Végül is magyar uraim, mi szükségünk lenne rá? A történelmet jobb, ha a történészekre bízzuk. Éljünk együtt barátságban!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Vélemény: mindenki el fog menekülni Ukrajnából, mert az ország megalázza a lakosait

A nyelvtéma, a régi-új, elnyűhetetlen gumicsont. A konc, amit ledob a nép közé a vezetőség odafentről. Hadd szedjék szét egymást az emberek néhány falat miatt, addig se a valós problémákkal vannak elfoglalva - írja véleménycikkében Szabó Kata, a Kárpátalja ma egyik szerkesztője. Véleménye szerint a nyelvtörvény szégyenfolt lesz a posztmodern Ukrajna történelmében, de ugyanúgy Európáéban is, ha szó nélkül szemet huny felette. A szerző úgy véli, a honatyák „csak” egy dologról feledkeznek meg a törvényhozáskor. Arról, hogy addig feszítik a határokat, "míg a nép megunja, összepakolja a csemodánt és lelép." Megjegyzi: tulajdonképpen erre már várni sem kell. Az emberek elmennek, a falvakban pedig egyre több telek előtt látjuk az Eladó! feliratot. Helyenként már több a lakat alatt lévő ház, mint a lakott. És sajnos, nem azért, mert a szomszéd városba költöztek volna a tulajok - jegyzi meg. Ahogyan a szerző fogalmaz írásában : emberbarátnak nem mondható országvezetése van Ukrajnának.