Ugrás a fő tartalomra

Kárpátalja soha nem lesz Magyarországé - üzente az ukrán politikus

Ukrajnán kívüli politikai erők érdekében áll a magyarokkal kialakult konfliktus Kárpátalján, azonban teljességgel lehetetlen, hogy Magyarország ukrán területrészt vegyen el, és ezt a magyarországi vezetés is nagyon jól tudja – reagált Irina Verescsuk, a Nép Szolgája párt ismert parlamenti képviselője a kárpátaljai helyzetre csütörtökön Facebook-bejegyzésében.

Verescsuk szerint Kárpátalján tipikus konfliktushelyzet alakult ki, hiszen hasonló eset nem először fordul elő. Helyi képviselők elénekelték a magyar himnuszt, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) házkutatásokat tartott a helyi magyar szervezeteknél, kisebb diplomáciai szócsata alakult ki, volt nyilatkozat a magyar szeparatizmusról és a magyar közösség elnyomásáról; lényegében többé-kevésbé tipikus, ami történt, és nem először – vázolta röviden a helyzetet.

A képviselő szerint a konfliktus tartalmaz bizonyos szeparatista elemeket, de nincs szó a magyar közösség elnyomásáról. Mint fogalmazott, azért alakulnak ki időről időre hasonló konfliktushelyzetek, mert ez Ukrajnán kívüli politikai erők érdekében áll. „Előfordulhat-e, hogy Magyarország elveszi területünk egy részét? Teljességgel lehetetlen, és ezt Magyarország vezetése nagyon jól tudja. Ez soha nem fog megtörténni. A földünket senkinek nem adjuk oda” – hangoztatta Verescsuk. Úgy vélte, az ukrán erőszakszervezeteknek a magyar közösséget tisztelve kell működniük, a magyar származású ukrán állampolgároknak pedig kerülniük kell az olyan cselekedeteket, amelyek úgy tűnhetnek fel, hogy nem tisztelik Ukrajna területi integritását. A rossz dolgok eredője a tiszteletlenség, a jó dolgoké pedig a tisztelet – mutatott rá.

(Karpat.in.ua)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Vélemény: mindenki el fog menekülni Ukrajnából, mert az ország megalázza a lakosait

A nyelvtéma, a régi-új, elnyűhetetlen gumicsont. A konc, amit ledob a nép közé a vezetőség odafentről. Hadd szedjék szét egymást az emberek néhány falat miatt, addig se a valós problémákkal vannak elfoglalva - írja véleménycikkében Szabó Kata, a Kárpátalja ma egyik szerkesztője. Véleménye szerint a nyelvtörvény szégyenfolt lesz a posztmodern Ukrajna történelmében, de ugyanúgy Európáéban is, ha szó nélkül szemet huny felette. A szerző úgy véli, a honatyák „csak” egy dologról feledkeznek meg a törvényhozáskor. Arról, hogy addig feszítik a határokat, "míg a nép megunja, összepakolja a csemodánt és lelép." Megjegyzi: tulajdonképpen erre már várni sem kell. Az emberek elmennek, a falvakban pedig egyre több telek előtt látjuk az Eladó! feliratot. Helyenként már több a lakat alatt lévő ház, mint a lakott. És sajnos, nem azért, mert a szomszéd városba költöztek volna a tulajok - jegyzi meg. Ahogyan a szerző fogalmaz írásában : emberbarátnak nem mondható országvezetése van Ukrajnának.