Ugrás a fő tartalomra

Kuleba: a magyarellenes hisztéria nem a magyarok, hanem az ukránok ellen irányul

Ukrajna kész rendezni a kapcsolatait Magyarországgal, ha Budapest betartja a játékszabályokat – nyilatkozta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter december 28-án a Deny portálnak.

A magyar-ukrán kapcsolatokra is kitérő évértékelő interjúban a politikus az oktatási törvény kapcsán elmondta:

Minden országnak joga van – a nemzetközi kötelezettségeit figyelembe véve – a számára szükségesnek tartott jogszabályok elfogadására. Nem Oroszország, Magyarország, Lengyelország, az USA vagy Kína, hanem Ukrajna határozza meg a saját oktatási rendszerét.

Kuleba úgy véli, hogy figyelembe vették a Velencei Bizottság és az Európai Tanács ajánlásait, összhangba hozták a törvényt a nemzetközi kötelezettségeikkel, és ezzel lezártnak tekintik a témát.

A külügyminiszter emlékeztetett: magyar kollégájával tisztában voltak azzal, hogy nehéz munkába fognak, mégis a két ország közötti kapcsolatok rendezéséről állapodtak meg első megbeszélésükön. A későbbi történések szerinte csak erősítették ezt a párbeszédet. Kuleba kiemelte: Magyarországnak nincsenek agresszív tervei Ukrajnával szemben, és a két országnak kölcsönös tiszteleten alapuló közös nevezőre kell jutnia. Ugyanakkor: Ukrajna nem enged meg semmiféle beavatkozást a belügyeibe – hangoztatta sokadjára is a politikus.

Ez a mi földünk, a mi embereink. Az etnikai magyarok Ukrajna állampolgárai, és ami a legfontosabb – közösségünk elválaszthatatlan részei. Szóval – a közösségi oldalakon gerjesztett – magyarellenes hisztéria nem a magyarok, hanem az ukránok ellen irányul, hisz mindannyian egy testnek – Ukrajnának elválaszthatatlan részei vagyunk – vélekedett a külügyminiszter a magyarellenes hangulatkeltés kapcsán.

(Kárpátalja Ma)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik a tiszaújlaki Bombák Sándort

Bombák Sándort hivatalos személy elleni erőszak miatt körözik Magyarországon. A kárpátaljai származású férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613546625-os telefonszámon valamint a bvkorozes@fovarosit.birosag.hu és a kir.10rk.dl@budapest.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté