Ugrás a fő tartalomra

Nyilvánosságra hozták az orvosok fizetését Ukrajnában

Az ukrán orvosok átlagosan 9000, az egészségügyi intézmények vezetői 23,5 ezer, az orvosi személyzet 7500, a rezidensek pedig 6100 hrivnya fizetést visznek haza havonta - derült ki a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat adataiból.

A szervezet információi szerint a Luhanszki területen (10,8 ezer hrivnya) és Kijevben (10,4 ezer hrivnya) a legmagasabb a szakorvosok átlagbére. A legalacsonyabb az Odesszai (7300 hrivnya), Rivnei (7500 hrivnya) és a Hmelnickiji területen (7800 hrivnya)

"Vannak olyan esetek, amikor a frontvonalban dolgozó orvosok fizetése átlagosan 73 ezer hrivnya ... Az adminisztráció a szakemberek megtartása érdekében emelte a béreket" - hangsúlyozták a szolgálatnál.

Megjegyzik, egyes klinikákon az átlagfizetésnél jóval magasabb bért visznek haza az orvosok, ilyen például a Hmelncickiji Infektológiai Kórház, ahol az orvosok 40,5 ezer hrivnyás fizetést kapnak átlagosan havonta. De kitűnik még az átlagfizetések terén az Odesszai Regionális Orvosi Központ (24,8 ezer hrivnya) és a Poltavai Regionélis Infektológiai Kórház (24,6 ezer hrivnya) is.

Ugyanakkor a Nemzeti Egészségügyi Szolgálattal szerződésben álló alapellátást biztosító intézményekben a vezető beosztásban dolgozó személyek havi fizetése 24,9 ezer, az orvosok bére 15 ezer hrivnya. Az ápolók itt 8400, a rezidensek 4600 hrivnyás bért kapnak havonta.

Ezen felül a sürgősségi kórházakban dolgozó egészségügyi szakemberek átlagfizetése vezető beosztás esetében 28,8 ezer hrivnya, az orvosok esetében 18 ezer hrivnya. Ezen intézmények ápolói havonta 14,9 ezer, a rezidensek pedig 7800 hrivnyás bért visznek haza havonta.

(Korrespondent)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Vélemény: mindenki el fog menekülni Ukrajnából, mert az ország megalázza a lakosait

A nyelvtéma, a régi-új, elnyűhetetlen gumicsont. A konc, amit ledob a nép közé a vezetőség odafentről. Hadd szedjék szét egymást az emberek néhány falat miatt, addig se a valós problémákkal vannak elfoglalva - írja véleménycikkében Szabó Kata, a Kárpátalja ma egyik szerkesztője. Véleménye szerint a nyelvtörvény szégyenfolt lesz a posztmodern Ukrajna történelmében, de ugyanúgy Európáéban is, ha szó nélkül szemet huny felette. A szerző úgy véli, a honatyák „csak” egy dologról feledkeznek meg a törvényhozáskor. Arról, hogy addig feszítik a határokat, "míg a nép megunja, összepakolja a csemodánt és lelép." Megjegyzi: tulajdonképpen erre már várni sem kell. Az emberek elmennek, a falvakban pedig egyre több telek előtt látjuk az Eladó! feliratot. Helyenként már több a lakat alatt lévő ház, mint a lakott. És sajnos, nem azért, mert a szomszéd városba költöztek volna a tulajok - jegyzi meg. Ahogyan a szerző fogalmaz írásában : emberbarátnak nem mondható országvezetése van Ukrajnának.