Ugrás a fő tartalomra

Változnak a tömegközlekedés szabályai szigorú karantén esetén

A zárlat idején a tömegközlekedés, amely a járványügyi helyzet romlása esetén bevezetésre kerül januárban, csak jelentős korlátozásokkal működhet – közölte Oleh Nemcsinov, miniszterelnökséget vezető miniszter az Ukrajina 24 tévécsatorna adásában.

„A tömegközlekedésben bevezetendő szigorú korlátozásokról beszélünk – csak az ülőhelyeket használhatják” – mondta Nemcsinov a tömegközlekedés működésével kapcsolatos kérdésekre válaszolva lockdown bevezetése esetén.

A miniszter hozzátette: ha szigorú karantént vezetnek be az ukrán állampolgárok számára, akkor az országba való be- és kilépése engedélyezett lesz, korlátozások bevezetését a nemzetközi forgalomra nem tervezik.

Elmondása szerint, a zárlat bevezetése esetében, az epidemiológusok számításai szerint, jelentős korlátozásokat javasolnak, csak az ülőhelyek használhatóak a tömegközlekedésben, valamint a járások és megyék közötti közlekedés engedélyezett lesz.

Denisz Smihal miniszterelnök korábban kijelentette, hogy a tömegközlekedést nem állítják le, ha szigorú karantént vezetnek be Ukrajnában. A kormányfő megígérte, hogy december 9-én új karantén korlátozásokat jelent be. A polgármesterekkel folytatott online megbeszélés során Smihal elmondta, hogy a kormány összeállítja a lehetséges járványellenes korlátozó intézkedések listáját, figyelembe véve a polgármesterek és a megyei adminisztrációk által megadott válaszokat és javaslatokat.

December 5-én Viktor Ljasko, országos tiszti főorvos bejelentette, hogy a januári karantén ideje alatt Ukrajnában az iskolákat, az óvodákat, valamint a bevásárlóközpontokat bezárják, de a közlekedés, a szállodák és a sípályák nyitva lesznek.

(Karpat.in.ua)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik a tiszaújlaki Bombák Sándort

Bombák Sándort hivatalos személy elleni erőszak miatt körözik Magyarországon. A kárpátaljai származású férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613546625-os telefonszámon valamint a bvkorozes@fovarosit.birosag.hu és a kir.10rk.dl@budapest.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !