Ugrás a fő tartalomra

Völner: az ukrán politikai elit megsemmisíteni készül a kárpátaljai magyar közösséget

Az ukrán politikai elit éppen megsemmisíteni készül a kárpátaljai magyar közösséget. Fegyveresek törnek rá a vezetőikre, hazugságok alapján vádolják őket, megfélemlítenek és fenyegetnek mindenkit, aki kiáll a magyarok – egyébként nemzetközi szerződésekben rögzített – jogaiért - írta közösségi oldalán az Igazságügyi Minisztérium államtitkára. 

"Az általában mindenre érzékeny nyugati politikusok hallgatnak. Ahogyan hallgatnak az önmagukat jogvédőnek mondó politikai aktivisták és a nemzetközi szervezetek is. Ez az őshonos nemzeti kisebbség, amely nem önszántából került egy másik állam területére, és amely soha, semmiféle bajt nem okozott a többségi nemzetnek, csak gazdagította azt az országot is a kultúrájával és a munkájával, nem érdekli a hivatásos aggódókat." - jegyezte meg Völner Pál.

Szerinte szégyen, amit az ukrán elit művel, de még nagyobb szégyen az, amit az őket csendben, de biztosan és hatékonyan támogatók tesznek. Kiemeli: a kijevi vezetés az euroatlanti integrációt sürgetné, miközben annak a minimális feltételeit sem tartja be. 

"Ezt szó nélkül hagyni a jogállamiság eszméjének valódi lábbal tiprása, ez az európai értékek tényleges semmibevétele. Hol vannak most a máskor olyan hangos Soros-féle NGO-k, vagy a Momentum mindig sivalkodó üdvöskéi? Vagy dolgoznak-e már az Ukrajna elleni szankciókon a brüsszeli bürokraták? Készülnek-e Berlinben az egyszerű és hatásos rövidfilmek a magyarok elleni agresszióról? Vagy ha véletlenül az ő szövetségeseik követik el a gaztetteket, akkor az nem jelent problémát?" - zárta a sorokat az államtitktár.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik a tiszaújlaki Bombák Sándort

Bombák Sándort hivatalos személy elleni erőszak miatt körözik Magyarországon. A kárpátaljai származású férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613546625-os telefonszámon valamint a bvkorozes@fovarosit.birosag.hu és a kir.10rk.dl@budapest.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !