Ugrás a fő tartalomra

13 százalékkal fog emelkedni az átlagbér Ukrajnában - állítja Smihal

A vállalkozásokat támogató kormányzati programoknak köszönhetően csaknem 550 ezer munkahelyet sikerült megmenteni. Emellett az állami támogatásnak hála tavaly több mint 600 ezer volt a foglalkoztatottak száma az országban - írta közösségi oldalán az ukrán miniszterelnök.

"A kulcsszerepet a részleges munkanélküliségi program játszotta, amely szerint az üzleti vállalkozások állami támogatása meghaladta a 3 milliárd hrivnyát." - hangsúlyozta Denisz Smihal.

Hozzátette: tavaly decemberben az állami költségvetés 32 milliárd hrivnyával több forráshoz jutott, mint 2019 azonos időszakában. Általánosságban az állami költségvetést 101,5 százalékkal teljesítették - mondta a kormányfő.

A miniszterelnök a meglévő vállalkozói hitelek refinanszírozását célzó 5-7-9 %-os u.n. „Hozzáférhető Hitelprogramról” elmondta, április és június között több mint félmilliárd hrivnya értékben adtak kölcsönt.

Júliustól pedig a program módosítását követően 16 milliárd hrvinya hitelt biztosítottak a bajba jutott ágazatoknak. Smihal szerint ez fantasztikus eredmény egy válságos évben, és valódi segítséget jelentett vállalkozások ezreinek.

A miniszterelnök emlékeztetett, 2021. január 1-jétől Ukrajnában a minimálbér hatezer hrivnyára emelkedett. Ukrajna történetében először a minimálbér meghaladta a 200 dollárt - hívta fel a figyelmet Smihal.

"A 2021-es gazdasági növekedésnek és a munka termelékenységének köszönhetően a kormány azt jósolja, hogy a reál átlagbér körülbelül 13 százalékkal fog emelkedni" - állítja a kormányfő.

(Korrespondent)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik a tiszaújlaki Bombák Sándort

Bombák Sándort hivatalos személy elleni erőszak miatt körözik Magyarországon. A kárpátaljai származású férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613546625-os telefonszámon valamint a bvkorozes@fovarosit.birosag.hu és a kir.10rk.dl@budapest.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté