Ugrás a fő tartalomra

A szigorított karantén ellenére is a fertőzöttek számának növekedésére számítanak

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter úgy véli, hogy nagyon fontos, hogy az elkövetkezendő 16 nap szigorú karantén alatt betartsák az intézkedéseket. Emellett az ukrán járványügyi szakértők a Covid-19 betegek számának fokozatos növekedését jósolják január-február folyamán.

„Tapasztalt járványügyi szakértőink előrejelzései szerint január-február folyamán fokozatosan növekszik majd a Covid-19 betegek száma, ennek következtében nagyobb teher hárul az egészségügyi rendszerre. Ami még nagyon fontos, hogy nálunk most jön a szezonja az influenzának, megnő a betegek száma, és ez a betegség ugyanúgy terjed, mint a Covid-19, és gyakran ugyanazokat a szövődményeket okozza, és ez további terhet jelent az egészségügyi rendszer számára” – mondta Sztepanov.

Külön megjegyezte, hogy a fokozott karantén korlátozások bevezetésének időszaka – január 8-a és 24-e között – egybeesik a Covid-19 lappangási periódusának végével azoknál, akik az újévi ünnepek alatt fertőződtek meg.

„Az ünnepek alatt, Ukrajnában és külföldön is aktívan mozgásban voltak az emberek, sokan vidéki rokonaikat látogatták meg … Emiatt megnő a fertőzés terjedésének kockázata azokon a területeken, ahol a fertőzés szintje viszonylag alacsony volt. Ennek eredményeként az előrejelzések szerint nőni fog a fertőzöttek száma az országban, ami járványveszélyt jelent. A fertőzöttek számának jelentős növekedése egyben az egészségügyi rendszer terheit is növeli” – mondta.

Az egészségügyi miniszter továbbá arról is beszámolt, hogy a COVID-19 fertőzés diagnózisával kórházba került betegek egyharmada súlyos állapotban van.

„Tájékoztatom Önöket, hogy jelenleg COVID-19 diagnózissal kórházba került betegek egyharmadának súlyos az állapota. Emiatt nőtt a súlyos betegek száma, ennek megfelelően – az egészségügyi rendszer terhelése, különösen az intenzív osztályokon. Ez azzal hozható összefüggésbe, hogy Ukrajna lakossága a koronavírus betegség első tünetei észlelése után ritkábban fordulnak orvoshoz” – mondta a miniszter.

Sztepanov arra szólította fel az ukránokat, hogy ha a koronavírus fertőzés vagy légúti betegség tüneteit tapasztalják, haladéktalanul vegyék fel a kapcsolatot a háziorvosukkal, aki köteles elvégezni a megfelelő vizsgálatot – gyors- vagy PCR-teszt.

„Azonnal forduljanak orvoshoz, viszont ha elutasítják, vagy azt tanácsolják, hogy később jelentkezzen – 5-7 nap múlva –, akkor tudnia kell, hogy kötelesek elvégezni a tesztet. Ha pedig problémák merülnek fel – kérjük, hívja az Egészségügyi Minisztérium kapcsolattartó központját, éjjel-nappal működik, 0800602019” – mondta az Egészségügyi Minisztérium vezetője.

Egyben kihangsúlyozta, hogy az utóbbi időben egyre több gyermek és fiatal, 30-40 év alatti személy betegedik meg.

(Kárpát.in.ua)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik a tiszaújlaki Bombák Sándort

Bombák Sándort hivatalos személy elleni erőszak miatt körözik Magyarországon. A kárpátaljai származású férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613546625-os telefonszámon valamint a bvkorozes@fovarosit.birosag.hu és a kir.10rk.dl@budapest.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !