Ugrás a fő tartalomra

Az ukrán elitet titokban elkezdték beoltani a koronavírus elleni vakcinával

Óriási visszhangot keltett Ukrajnában a strana.ua hírportál által kedden közölt értesülés, amely szerint az egyik kijevi elit magánklinikán elkezdték koronavírus elleni vakcinával illegálisan beoltani a gazdag üzletembereket, politikusokat és magas beosztású állami tisztségviselőket, akik 1–3 ezer eurót fizetnek az amerikai–német BioNTech és Pfizer oltóanyagok adagjáért, miközben a leginkább érintett orvosok és a közemberek egyelőre nem is álmodhatnak a védőoltásról.

A hírportál szerdai beszámolója szerint a hatalom először tagadta az illegális VIP-oltások tényét, majd – szokás szerint – Moszkva kezét kezdte sejtetni az ügy mögött, mindazonáltal később elismerte, hogy több csatornán is érkeznek információk a nem törvényes vakcinációról. Sőt vizsgálatot is elrendeltek a Mediland magánklinikán, ahol az illegális oltásokat végezték.

Az intézményben a strana.ua újságíróinak nem hivatalosan megerősítették, hogy oltanak Covid ellen. „Már nagyon sokan beoltatták magukat, és minden rendben volt velük, mindenki épségben, egészségben, jó hangulatban távozott” – közölték a klinika munkatársai.

Közben a kiadvány emlékeztetett arra, hogy az illetékes hatóságok tehetetlensége miatt a koronavírus által leginkább veszélyeztetett orvosok és nyugdíjasok, valamint a szerény jövedelemmel rendelkező ukránok hiába várnak az életmentő koronavírus elleni vakcinára. A hatalom totális köntörfalazása után Volodimir Zelenszkij elnök utasította az Ukrán Biztonsági Szolgálatot (SZBU) annak kiderítésére, hogy csempésztek-e Ukrajnába koronavírus elleni vakcinát.

(Karpat.in.ua/Strana

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik a tiszaújlaki Bombák Sándort

Bombák Sándort hivatalos személy elleni erőszak miatt körözik Magyarországon. A kárpátaljai származású férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613546625-os telefonszámon valamint a bvkorozes@fovarosit.birosag.hu és a kir.10rk.dl@budapest.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté