Ugrás a fő tartalomra

Az ukrán kormányfő elmondta, hogyan akarják csökkenteni a lakossági gázdíjat

A kormányfő értekezletet tartott az Energiaügyi Minisztérium, a Naftogaz, az Országos Energiaügyi és Közüzemi Szabályozási Bizottság, Ukrajna gázszállító rendszerének valamint az Elnöki Hivatal képviselőjének részvételével. A tanácskozáson két megközelítést dolgoztak ki, amelyek „jelentősen csökkentik a lakossági gázdíjat” – közölte Denisz Smihal Facebook-oldalán.

A kormányfő ismertette mindkét lehetséges módját a lakossági gázár csökkentésének.

„Az első megközelítés – gáz árának megállapítása az alábbi képlet szerint: a gáz ára »az európai csomópontokban« mínusz az »az Ukrajnába való szállítás költségei«, ezt az Energiaügyi Minisztérium javasolja. Ezen túlmenően javasoljuk a gázszolgáltatók árrésének ideiglenes korlátozását. A várt eredmény: a tarifák jelentős csökkenése, valamint a spekulánsok, a nyereség megőrzésére tett kísérleteinek kiegyenlítése az új európai szabályok kialakításakor” – magyarázta.

A tarifák csökkentésének második módját a Naftogaz mutatta be.

„Az állami tulajdonú Naftogaz társaság által javasolt második megközelítés – a verseny fokozása a piacon azáltal, hogy valamennyi gázszolgáltató vállalat számára kötelezővé teszi éves gáztarifájának nyilvánosságra hozatalát, ahogyan azt már a Naftogaz teszi. Ezen felül azt javasolják, hogy a gázszolgáltató vállalatok kezdjenek aktívan versenyezni a fogyasztói bázisért, ami alacsonyabb tarifákat eredményez a nyílt licitálás során. A várt eredmény: fokozott verseny kialakulása és ennek eredményeként a lakosság költségeinek jelentős csökkenése” – mondta a miniszterelnök.

Smihal hozzátette, hogy a találkozón sikerült kialakítani egy olyan mechanizmust, amely csökkenti a gázszállítás árát.

Ezzel kapcsolatban az Országos Energiaügyi és Közüzemi Szabályozási Bizottság azonnal megkezdi „azon gázszolgáltatók alapos ellenőrzését, akik ezen szolgáltatás tarifája jelenleg a legmagasabb”.

Ugyanakkor a kabinet megjegyezte, hogy Ukrajnában jelenleg 3,1 millió háztartás kap támogatást a rezsiköltségek kifizetésére.

(Karpat.in.ua)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik a tiszaújlaki Bombák Sándort

Bombák Sándort hivatalos személy elleni erőszak miatt körözik Magyarországon. A kárpátaljai származású férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613546625-os telefonszámon valamint a bvkorozes@fovarosit.birosag.hu és a kir.10rk.dl@budapest.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !