Ugrás a fő tartalomra

Így csökkentené az ukrán kormány a tarifákat


A Minisztertanács 8 lépést készített elő és hajt végre a tarifák csökkentése érdekében Ukrajnában - tudatta a Kárpát.in.ua. Többek között a támogatásokhoz való hozzáférés egyszerűsítése és a gáz értékesítésével foglalkozók konszolidációjáról szóló törvény – számolt be Denisz Smihal kormányfő Facebook-oldalán.

Mindenekelőtt a Minisztertanács jóváhagyta a háztartási fogyasztók számára a gáz maximális árát, amely köbméterenként 6,99 hrivnya lesz és a fűtési szezon végén lép érvénybe.

„A kormánnyal és a parlamenti képviselőkkel folytatott konzultációt követően a Gazdasági Versenyt Szabályozó Országos Bizottság úgy döntött, hogy csökkenti a gáz szállítási díját 14 megyei gázipari vállalat esetében. A csökkentés akár 30% is lehet” – mondta a miniszterelnök.

A Minisztertanács megbeszélést tartott az Ukrán Városok Szövetségével, a Naftogazzal és a helyi vezetőkkel. Ennek során a felek megállapodtak abban, hogy a fűtés és meleg víz tarifái ebben a fűtési szezonban nem emelkednek.

A negyedik lépés az „éves termék” elvének kidolgozása a gázpiacon.

„A gázellátó vállalatok ilyen éves termékei (a gáz árát illetően) lehetővé teszik az emberek számára, hogy tisztában legyenek a gáz árával egy évre előre, megtervezhessék az éves költségvetésüket. 2020 szeptemberében a Naftogaz köbméterenként 4,70 UAH + áfa árat kínált egész évre. Más szállítóktól erre már idén tavasszal lehet számítani” – írta a kormányfő. 

Ezen túlmenően a múlt héten a Monopolellenes bizottság 6 eljárást kezdeményezett a monopolista gázellátó vállalatok ellen, amelyek igazságtalanul emelték az árakat.

A hatodik lépés a támogatásokhoz való hozzáférés jelentős egyszerűsítése volt. A legtöbb polgár azonnal megkapja őket a jelentkezés után.

Ezen kívül a Miniszteri Kabinet már kidolgozta azt a határozattervezetet, amely az elektromos fűtést üzembe helyező ukránok kártérítéséről szól.

„Ezt a döntést a közeljövőben meghozzuk, és az emberek megkapják a megfelelő kifizetéseket” – biztosított Smihal.

Egyben hozzátette: a kormány törvényjavaslatot dolgoz ki a gázértékesítő vállalatok konszolidációjáról (összevonásáról), amellyel kiküszöbölhető lesz a túlzott mértékű gázelosztási (szállítási) tarifa (az úgynevezett előfizetési díj) kérdése. A közeljövőben a kormány annak jóváhagyását és a parlament elé terjesztését tervezi.

Ezen túlmenően jelenleg tárgyalnak a gázszámlákra vonatkozó bírságok és kamatok moratóriumának bevezetéséről januárban, valamint a földgáz árának megállapításának tisztességes mechanizmusáról a Társasház tulajdonosai társulásai (OSZBB) számára. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fontos bejelentést tett az Ukrán Állami Határőrszolgálat

Nem kell karanténba vonulniuk hétfőtől a tranzitutasként Ukrajnába belépő külföldieknek és hontalan személyeknek, ha dokumentummal igazolják, hogy 48 órán belül elhagyják az országot – adta hírül az unn.com.ua hírportál az Állami Határőrszolgálatra hivatkozva. A jelentés szerint 2021. szeptember 20-tól nem kell karanténba vonulniuk és mobiltelefonjukra telepíteni a Vdoma applikációt az Ukrajnába tranzitcéllal belépő külföldieknek és hontalan személyeknek, ha dokumentumuk van arról, hogy 48 órán belül elhagyják az országot. Ugyanakkor változatlanul érvényben marad – érkezési országtól függetlenül – a külföldiek és Ukrajnában tartózkodási engedéllyel rendelkezők számára a megkötés, amely szerint Ukrajnában bejegyzett társaság által kiadott, a Covid-19 gyógyításának és betegmegfigyelésnek a költségfedezésére és az ukrajnai tartózkodás egész idejére kiterjedő egészségbiztosítással kell rendelkezniük. A Kárpát.in.ua emlékeztet, Ukrajnába érkező külföldieknek, tartózkodási engedéllyel

Egy szívbeteg beregszászi nő kéri az emberek segítségét

A beregszászi Orosz Alinánál az orvosok szívproblémákat diagnosztizáltak: degeneratív elváltozást, bal oldali kamratágulatot és aorta-szűkületet. A 47 éves nőnek minél hamarabb műtétre lenne szüksége, azonban az operáció rengeteg pénzbe kerül, amit önerőből sajnos nem tud előteremteni - írta a Mukachevo.net hírportál. Alina most az emberek segítéségét kéri. Mivel korábban részt vett a Donyec-medencei terrorellenes műveletekben, a katonákat segítő önkéntesekhez is fordul. Aki anyagilag tudja támogatni Orosz Alinát, az a következő számlaszámokra küldhet adományt: 4149499117366763 (PrivatBank) és 5169305302988158 (Ukrszibbank). KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Több mint 120 elfogatóparancs van érvényben Magyarországon beregszásziak ellen

A magyar rendőrség hivatalos honlapja szerint számos beregszászi személy ellen van jelenleg is érvényben elfogatóparancs Magyarországon. A legtöbb esetben közokirat-hamisítás a vád. Van azobnan akit emberölés, rablás, fogolyszökés vagy kábítószer birtoklása miatt keres a rendőrség. A körözött személyek listáját ide kattintva tudja megtekinteni! KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Ezek a korlátozások lépnek életbe csütörtöktől Ukrajnában

Ukrajna egész területére vonatkozó sárga veszélyességi fokozatú karantén bevezetéséről döntött csütörtöktől, azaz szeptember 23-tól kezdődően keddi ülésén a Technogén-, Környezetvédelmi és Rendkívüli Helyzetek Állami Bizottsága – adta hírül az rbc.ua hírportál a kormány sajtószóvivői irodájára hivatkozva. Ukrajna egész területén a következő korlátozások lépnek hatályba: az iskolák, óvodák és felsőoktatási intézmények csak a személyzet 80 %-ának legalább egy adag vakcinával történt beoltottsága esetén működhetnek; tilos tömegrendezvények tartása 4 négyzetméterre számított egy főt meghaladó közönséglétszám vagy az ülőhelyek termenként több mint kétharmados telítettsége esetén; a vendéglátóhelyeken egy asztalnál négynél többen nem ülhetnek, és az asztalok nem lehetnek egymáshoz 1,5 méternél közelebb; a filmszínházak és más kulturális intézmények legfeljebb a helyek kétharmados vagy minden egyes terem helyeinek 50 %-os telítettsége mellett működhetnek; a sporttermek és fitness központ

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !