Ugrás a fő tartalomra

Január 8-tól kezdődik a lezárás Ukrajnában: mit szabad és mit nem?

Anatolij Psenicsnij, a Kárpátaljai Megyei Állami Adminisztráció (ODA) egészségügyi osztályának vezetője és Viktória Timcsik megyei epidemiológus sajtótájékoztatót tartottak az Ukrajnában január 8–25. között bevezetendő lezárásról.

A szakértők szerint a két hétre azért van szükség, hogy visszaszorítsák a koronavírus és más szezonális járvány rohamos terjedését.

„További korlátozásokat vezetnek be. Dolgozni fognak az élelmiszerüzletek, gyógyszertárak, állatpatikák, háztartási vegyszereket árusító boltok, stb. A tilalom azokra a helyekre vonatkozik, ahol tömegesen gyűlnek össze emberek: éjszakai klubok, színházak, mozik. Az edzőtermek és fitneszközpontok sem dolgoznak majd. Az óvodák és a síközpontok engedélyt kaptak a működésre” – mondta el Viktoria Timcsik.

Tilos továbbá:

  • a közétkeztetési helyek (bárok, kávézók, éttermek stb.) működése (a házhozszállítás engedélyezett), a reptereken lévő étkezdék azonban dolgozhatnak.
  • a vendégek fogadása a bevásárló- és szórakoztatóközpontokban.
  • a vendégek fogadása más szórakoztatóközpontokban.
  • látogatók fogadása a kereskedelmi és fogyasztói szolgáltatások területén tevékenységet folytató társaságoknál (kivételt képeznek az élelmiszereket árusító helyiségek, melyek területének legalább 60%-át élelmiszeripari áruk teszik ki; gyógyszereket, orvostechnikai eszközöket, higiéniai termékeket, kommunikációs eszközöket, állatgyógyászati ​​készítményeket, takarmányokat, magvakat, növényvédő szereket árusító üzletek.
  • látogatók fogadása kulturális intézményekbe és kulturális események megszervezése, kivéve a történelmi és kulturális rezervátumok, valamint az audiovizuális alkotások gyártásával kapcsolatos üzleti vállalkozások működését. Az audiovizuális alkotások gyártásával kapcsolatos tevékenységek nem számítanak tömeges eseménynek.
  • edzőtermek és fitneszközpontok látogatása (kivételt képeznek a nemzeti csapatok sportolói)
  • tömeges rendezvények, karácsonyi vásárok, sportesemények rendezése (kivételt képeznek a síközpontok).

(Kárpát.in.ua)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik a hetyeni Molnár Norbertet

Molnár Norbertet közokirat-hamisítás miatt körözik Magyarországon. A kárpátaljai származású férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-as telefonszámon valamint a korozes@bkkb.birosag.hu és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Így utazhat be augusztus 5-től Ukrajnába

Fokozott karanténintézkedéseket vezetnek be augusztus 5-től Ukrajnában a koronavírus delta variánsának megfékezése érdekében – tudatta a Kárpátalja ma internetes hírportál. A külföldi állampolgároknak rendelkezniük kell Covid-19 biztosítási kötvénnyel és a következő dokumentumok egyikével: vagy negatív PC R-teszttel, mely a határátlépés előtt legfeljebb 72 órával készült, vagy SARS-CoV-2 koronavírus antigénjét meghatározó gyorsteszttel, mely a határátlépés előtt legfeljebb 72 órával készült, vagy olyan oltási igazolvánnyal, mely igazolja, hogy az adott személy a WHO által engedélyezett oltás mindkét adagját megkapta, valamint a szabályoknak és nemzetközi követelményeknek megfelelően állították ki. Amennyiben nem rendelkezik a kért dokumentumok valamelyikével, úgy karanténba kell vonulnia 72 órára, amit PCR-teszttel, vagy antigén gyorsteszttel lehet kiváltani. Amennyiben nem rendelkezik semmilyen dokumentummal a házi karantén ideje Ukrajnában 10 nap. Azokra a személyekre – állampol

Magyarország Beregszászi Konzulátusának tájékoztatója a védettségi igazolványok átvételéről

Aki a magyarországi oltáskor a védettségi igazolvány kézbesítési helyeként a beregszászi konzulátust jelölte meg és a védettségi igazolványa megérkezett a konzulátusra, az oltáskor megadott e-mail címen vagy telefonon értesítik erről és az átvétel módjáról. Ezért kérik, csak az jelenjen meg személyesen a konzulátuson, aki kapott már értesítést a konzulátus munkatársaitól. Továbbá azt is kérik, hogy hozzák magukkal az oltáskor kapott „Igazolás SARS-COV-2 elleni védőoltásról / Certificate of SARS-COV-2 vaccination / Сертифікат вакцинації від SARS-COV-2” A/4-es méretű igazolást, valamint azt az útlevelet, melynek száma az igazoláson szerepel. Ezek hiányában, a védettségi igazolványt nem tudják átadni. Az ügyfélfogadó térbe csak a szájat és az orrot elfedő maszkban lehet belépni. AKINEK MÉG NEM ÉRKEZETT MEG A VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNYA, DE SŰRGŐSEN SZÜKSÉGE LENNE RÁ: A járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. (VIII. 30.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm.r.) 1

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Kemény lépésre készülnek Ukrajnában, bajban lehetnek az oltatlanok

Ukrajna hamarosan kénytelen lesz korlátozásokat bevezetni azok számára, akik nem oltatták be magukat koronavírus ellen - írta hétfőn a Facebookon Mihajlo Raduckij, a parlament egészségügyi bizottságának kormánypárti elnöke. A képviselő emlékeztetett arra, hogy az egészségügyi minisztérium már bevezette azt a korlátozást, amelynek értelmében csak azokban az oktatási intézményekben folytatódhat az oktatás a szokásos módon, amelyekben a tanári kar legalább nyolcvan százaléka be van oltva. Eddig a pedagógusoknak mintegy fele vette fel a védőoltást - fűzte hozzá az Ukrajinszka Pravda hírportál. A portál szerint logikus, hogy hasonló korlátozást vezessenek be a közösségi közlekedés, a vendéglátóegységek, az üzletek, illetve az önkormányzati intézmények alkalmazottaira is, mivel ők szintén közvetlen kapcsolatban vannak a lakossággal. "Egy beteg buszvezető nem kevesebb embert fertőz meg, mint egy tanár" - indokolta álláspontját Raduckij. Hozzáfűzte: Ukrajnában nem tették kötelezővé a