Ugrás a fő tartalomra

Megerőszakoltak egy 5 éves kislányt egy ukrajnai kórházban

A durva incidens az egyik poltavai kórházban történt, ahová a helyi árvaház 4 neveltjét mérgezés miatt vitték be. A  13 éves fiú még múlt év decemberében erőszakolta meg az 5 éves kislányt, de az eset csak nemrég derült ki.

A szociális-pszichológiai rehabilitációs központban nevelkedő gyerekek – két ötéves, egy 10 és egy 13 éves – ugyanabban a kórteremben lábadoztak. Arról, hogy mi történt, és mi van most a fiatalokkal a TSN hírportál számolt be a Kolo.news-ra hivatkozva.

A rehabilitációs központ igazgatója az intézmény egyik munkatársától szerzett tudomást a történtekről, aki véletlenül meghallotta, ahogy a kamasz gyerek milyen intim részleteket mesél a kislányról a barátainak.

A nevelőnő azonnal a rendőrséghez és az orvosokhoz fordult segítségért - számolt be a Kárpáti Igaz Szó.

A történtekért a kórházat hibáztatják, mert egy kórteremben helyezték el a négy gyereket.

A kórház személyzete viszont azt kifogásolja, hogy a gyerekekkel nem volt kísérő, és őket senki sem figyelmeztette arra, hogy a kisfiúnak ilyen hajlamai lennének. Egy terembe rakták a fertőző kis betegeket, eszükbe sem jutott volna, hogy ilyesmi történik.A kórház vezetője, Hanna Szelkina arról számolt be, hogy a gyerekek viselkedésében semmi gyanús nem volt.

Elmondta azonban, a kórházban töltött 8 nap alatt az árvaház nevelői közül senki sem látogatta meg őket.

A cikkben emlékeztetnek, jelenleg a poltavai rehabilitációs központban árvák és olyan gyerekek laknak, akikről lemondtak a szüleik. A lakók olyan családokból kerülnek az intézménybe, ahol fizikailag és pszichésen bántalmazták őket, valamint alkoholista és drogfüggő szülők éltek.

A döbbenetes módon megerőszakolt kislánnyal most pszichológus foglalkozik, a kamasz fiúhoz szintén szakembert rendeltek. A fiút elzárták a többiektől, mert a viselkedése másokra is veszélyes lehet.

A fiú azzal magyarázta tettét, hogy „a filmekben látott ilyet”.

A rendőrség nyomoz az ügyben, a központ személyzetét is felelősségre vonhatják a történtek miatt.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fontos bejelentést tett az Ukrán Állami Határőrszolgálat

Nem kell karanténba vonulniuk hétfőtől a tranzitutasként Ukrajnába belépő külföldieknek és hontalan személyeknek, ha dokumentummal igazolják, hogy 48 órán belül elhagyják az országot – adta hírül az unn.com.ua hírportál az Állami Határőrszolgálatra hivatkozva. A jelentés szerint 2021. szeptember 20-tól nem kell karanténba vonulniuk és mobiltelefonjukra telepíteni a Vdoma applikációt az Ukrajnába tranzitcéllal belépő külföldieknek és hontalan személyeknek, ha dokumentumuk van arról, hogy 48 órán belül elhagyják az országot. Ugyanakkor változatlanul érvényben marad – érkezési országtól függetlenül – a külföldiek és Ukrajnában tartózkodási engedéllyel rendelkezők számára a megkötés, amely szerint Ukrajnában bejegyzett társaság által kiadott, a Covid-19 gyógyításának és betegmegfigyelésnek a költségfedezésére és az ukrajnai tartózkodás egész idejére kiterjedő egészségbiztosítással kell rendelkezniük. A Kárpát.in.ua emlékeztet, Ukrajnába érkező külföldieknek, tartózkodási engedéllyel

Egy szívbeteg beregszászi nő kéri az emberek segítségét

A beregszászi Orosz Alinánál az orvosok szívproblémákat diagnosztizáltak: degeneratív elváltozást, bal oldali kamratágulatot és aorta-szűkületet. A 47 éves nőnek minél hamarabb műtétre lenne szüksége, azonban az operáció rengeteg pénzbe kerül, amit önerőből sajnos nem tud előteremteni - írta a Mukachevo.net hírportál. Alina most az emberek segítéségét kéri. Mivel korábban részt vett a Donyec-medencei terrorellenes műveletekben, a katonákat segítő önkéntesekhez is fordul. Aki anyagilag tudja támogatni Orosz Alinát, az a következő számlaszámokra küldhet adományt: 4149499117366763 (PrivatBank) és 5169305302988158 (Ukrszibbank). KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Több mint 120 elfogatóparancs van érvényben Magyarországon beregszásziak ellen

A magyar rendőrség hivatalos honlapja szerint számos beregszászi személy ellen van jelenleg is érvényben elfogatóparancs Magyarországon. A legtöbb esetben közokirat-hamisítás a vád. Van azobnan akit emberölés, rablás, fogolyszökés vagy kábítószer birtoklása miatt keres a rendőrség. A körözött személyek listáját ide kattintva tudja megtekinteni! KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Ezek a korlátozások lépnek életbe csütörtöktől Ukrajnában

Ukrajna egész területére vonatkozó sárga veszélyességi fokozatú karantén bevezetéséről döntött csütörtöktől, azaz szeptember 23-tól kezdődően keddi ülésén a Technogén-, Környezetvédelmi és Rendkívüli Helyzetek Állami Bizottsága – adta hírül az rbc.ua hírportál a kormány sajtószóvivői irodájára hivatkozva. Ukrajna egész területén a következő korlátozások lépnek hatályba: az iskolák, óvodák és felsőoktatási intézmények csak a személyzet 80 %-ának legalább egy adag vakcinával történt beoltottsága esetén működhetnek; tilos tömegrendezvények tartása 4 négyzetméterre számított egy főt meghaladó közönséglétszám vagy az ülőhelyek termenként több mint kétharmados telítettsége esetén; a vendéglátóhelyeken egy asztalnál négynél többen nem ülhetnek, és az asztalok nem lehetnek egymáshoz 1,5 méternél közelebb; a filmszínházak és más kulturális intézmények legfeljebb a helyek kétharmados vagy minden egyes terem helyeinek 50 %-os telítettsége mellett működhetnek; a sporttermek és fitness központ

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !