Ugrás a fő tartalomra

Sokkoló részletek láttak napvilágot a kárpátaljai kettős gyermekgyilkosságról

Január 6-án, az esti órákban agyonverte két nevelt gyermekét, az élettársát, a gyerekek édesanyját pedig eszméletlenre verte egy férfi Técsőn. A nő testvére a Mukachevo.net-nek megdöbbentő részletességgel mesélte el mi történt aznap. Jevhen elmondása szerint, a tragédia napján testvére, a 9 éves kislány és a 2 éves kisfiú, valamint Vaszil (a feltételezett gyilkos) szaunázni ment, az Okszana nevű étteremkomplexumba. A késő esti órákban a szauna egyik alkalmazottja figyelt fel a szaunából kiszűrődő szokatlan hangokra és döntött úgy, hogy megnézi, mi zajlik odabent. Amikor kinyitotta a ház ajtaját, megdöbbenve látta, hogy mindent vér borít, a székek pedig a földön hevernek összetörve. A férfi felszólította a nőt, hogy ne zavarja őket.

„Az alkalmazott odahívta az étteremkomplexum adminisztrátorát, a férfi ekkor megpróbált elmenekülni a helyszínről. A gyilkost a vendéglátóegység biztonsági őre tartóztatta fel. Ezt követően hívták a rendőrséget” – mesélte elcsukló hangon Jevhen. A nő testvérének elmondása szerint a helyszínelés során a halottkém arra a következtetésre jutott, hogy a gyerekeket falhoz vághatták vagy székkel verhették agyon.

Pénteken, Técsőn temették el a két gyereket. A nőt továbbra is kórházban ápolják, magánál van, de még nem mondták el neki, hogy gyermekei meghaltak. A férfi azt is elárulta, hogy a 9 éves kislány olasz apától született, aki még Olaszországban elhagyta a nőt. A 2 éves kisfiúnak pedig egy másik férfi volt az apja, aki jelenleg Técsőn tartózkodik.

A Kamjanec-Pogyilszkban élő Jevhen elmondása szerint testvére élettársa többször is járt látogatóban a nő szülővárosában. Semmi nem utalt arra, hogy ilyesmire készül. Többnyire külföldön dolgozott, jövedelmét megosztotta élettársával.

„Nem volt iszákos, tudta a mértéket, nem volt rá jellemző, hogy a vodkát sörrel keverje” – emelte ki a nő testvére.

Megdöbbenve és értetlenül áll a técsői gyilkossággal gyanúsított családja a férfi tette előtt. Nem tudják és nem értik, mi vezethetett a tragédiához. Állítólag a férfi azért hozta el a nőt és a gyerekeit, hogy bemutassa a családjának.

A rendőrségi fogdában ideiglenesen elhelyezett férfit gyilkossággal és gyilkossági kísérlettel gyanúsítják, életfogytiglani börtönbüntetést kaphat.

(Kárpáti Igaz Szó)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Módosult a határátlépés feltétele az ukrán állampolgárok számára

A kormány módosította a külföldről visszatérő ukrán állampolgárok számára a határon felmutatandó PCR-teszt érvényességi idejét, az eddigi 48 óra helyett 72 órán belül készült teszttel lehet átlépni kötelező házi karanténba vonulás nélkül – adta hírül a korrespondent.net hírportál a csütörtökön közzétett kormányrendeletre hivatkozva. A határátlépés feltételeinek módosulása kapcsán a kiadvány idézte Andrij Demcsenkót, az Állami Határőrszolgálat sajtószóvivőjét, aki elmondta, hogy a határátlépés rendjét módosított kormányrendelet szövegét rövidesen megküldik a határőrszolgálat egységeinek - írja a Kárpát.in.ua.  Ezentúl az Ukrajnába utazó 12 évnél fiatalabb külföldi állampolgárságú gyermekeknek és hontalan személyeknek nem kell negatív PCR-tesztet felmutatniuk a határon. Ugyanakkor az Ukrajnában tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldi állampolgároknak és hontalan személyeknek az ukrán államhatár átlépésekor mobiltelefonjukra a Vdoma alkalmazást kell telepíteniük, és kötelező házi ka

Újabb szigorítás az ukrán határon: már nem elegendő a negatív koronavírus teszt

Az Ukrajnába készülő külföldieknek ezentúl igazolniuk kell utazásuk célját - közölte Andrij Demcsenko, az ukrán határőrszolgálat sajtószóvivője az Ukrajna 24 tévécsatorna élő adásában. Demcsenko elmondta, a negatív koronavírus teszten, a kötelező biztosításon kívül jövetele célját igazoló irattal is rendelkezniük kell a külföldi állampolgároknak. Ellenkező esetben visszafordíthatják őket a határról. Ukrajnában jelenleg napi ötven-hatvanezer ember lépi át a határt mindkét irányba - írja a Kárpáti Igaz Szó.

Szabad Európa: a kárpátaljai magyarságot nem lehetett megmenteni

 „Szijjártó Péter egy meggyengült ország hitelét vesztett külügyminisztere.”​ „Néma dühvel figyelik a magyar kormány támogatáspolitikáját.” „Általános az Orbán-irigység a régió politikusai között.” Ellentmondó vélemények a magyar és a szomszédos országok kormányainak kapcsolatáról. Milyen a magyar kormány szomszédságpolitikája, és annak fogadtatása? Ennek próbált utána járni a Szabad Európa . A terjedelmes cikkben Ukrajnára is kitért. A cikkük megírásához beszéltek a magyar-kormány diplomatáival, egy szlovákiai és több magyarországi elemzővel, Szent-Iványi István korábbi SZDSZ-es politikussal, aki később a Fidesz-kormány szlovéniai nagykövete is volt, egy Kárpátalján élő magyarral, és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség vezetésének egyik tagjával is. Mint írták, a 2000-es évektől a Magyarországgal szomszédos országok kormánya sem tettek olyat nemzeti kisebbségeikkel (kivétel Ukrajna), mely akadálya lehetett volna euroatlanti integrációjuknak. (Ami persze nem jelenti a jogegyenlőség m

Kreml: Ukrajna végének kezdete lesz, ha Kijev hadműveleteket kezd a Donyec-medencében

Dmitrij Kozak, az orosz elnöki apparátus helyettes vezetője és a posztszovjet térségben folytatott politikáért felelős megbízottja a Világgazdasági és Külkapcsolatok Intézete és az Interfax csütörtöki moszkvai közös rendezvényén kijelentette: egyetért azokkal a véleményekkel, amelyek szerint Ukrajna végének kezdete lesz, ha Kijev hadműveleteket kezd a Donyec-medencében. A tisztségviselő mindemellett úgy vélekedett, hogy Kijevnek valójában nem áll szándékéban támadni és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök minden lépése nem több, mint PR-tevékenység. "Zelenszkij csapata elhatározta, hogy "Katonai fenyegetés" címen színdarabot rendez, de mivel a kollégáknak nincs nagy politikai tapasztalatuk, túljátszhatják a dolgot" - fogalmazott a tisztségviselő. Kozak úgy vélekedett, hogy az ukrán elnököt az Egyesült Államok készteti a konfliktus elmélyítésére. Meglátása szerint Zelenszkij csütörtöki Donyec-medencei látogatása aligha fogja tovább élezni a helyzetet. A tisztségviselő ug

Magyarországi támogatással újul meg a beregszászi kórház (videó)

A beregszászi kórház „A” szárnyának felújítását állami támogatással végzik, a nélkülözhetetlen orvosi eszközök egy részét azonban az Ökumenikus Segélyszervezet vásárolja meg. Az anyagi hozzájárulás a magyar Külgazdasági és Külügyminisztériumtól érkezik. A cél, hogy a beregszászi kórház végül egy modern intézmény legyen, amely kiváló körülmények között megfelelő ellátásban részesítheti a betegeket - számolt be a Kárpáti Igaz Szó.