Ugrás a fő tartalomra

Sürgős veseátültetéshez kér segítséget egy viski fiatalember

A felhívást a Jóbolt csoportban tették közzé, arra kérnek mindenkit, aki csak tud, segítsen. A legkisebb felajánlásért is nagyon hálás lesz a család.  A veseátültetésre összesen 60-70 ezer dollárra lenne szükségük - írja a Kárpáti Igaz Szó.

A viski család azért fordul most a nagyközönség felé, mert már egyedül nem képesek megbirkózni az óriási teherrel. A Facebook-csoport tagjai hiszik, együtt sikerül összegyűjteni a szükséges összeget a családnak.

Csatlakozzon Ön is az adakozókhoz, amennyivel tud!

A fiatal apa 7 éve küzd a betegséggel a pénzkészleteik teljesen kimerültek.

Betegségének történetét is megosztotta az emberekkel, ami mint írja, 2014-ben kezdődött egy egyszerű torokgyulladással.

Később súlyosbodott a helyzet, és kihatott a veseműködésre is. Rövidesen a Glomerulonephritis betegséget diagnosztizálták nála.

“Először a Munkácsi Gyermekkórházban kezeltek. Miután betöltöttem a 18. életévemet Kijevbe küldtek. Hosszú időn keresztül kezeltek, míg 2018-ban mindkét vesém teljesen „felmondta a szolgálatot”. Krónikus veseelégtelenséget állapítottak meg nálam, ennek a kezelésére jelenleg szisztémás hemodialízist alkalmaznak.

Ez egy olyan eljárás, ami mesterségesen tisztítja a vért, gépek segítségével. Ezt hetente 3 alkalommal, 4 órán keresztül végzik. A probléma nemcsak az, hogy így nem tudok teljes értékű életet élni, hanem az is, hogy a testem már teljesen kimerült a kezelésektől és a gyógyszerektől.

Az egyetlen kiút a veseátültetés lenne, de ehhez először nagyon költséges, 10-15 ezer hrivnyás vizsgálatokon kell átesni.

Ezt követően az eredményekkel Fehéroroszországba utaznánk, ahol reményeink szerint elvégeznék a transzplantációt, amelynek költsége megközelítőleg 60-70 ezer dollár.”

Kérjük, aki teheti, segítsen a családnak!

A bankszámla számuk:
5168 7551 1379 3240
Лазур Дмитро Дмитрович

Külföldi számla: 11600006-00000000-50914764 Igyártó Tímea(IBAN):
HU 42116000060000000050914764 Igyártó Tímea.

Felajánlásukat elküldhetik a Jóbolt számlájára is, vagy beviheti Méhes Katalin üzletébe Visken. Méhes Katalin telefonszáma: 0672779068

A Jóbolt bankszámla száma: 4149629380808402

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Módosult a határátlépés feltétele az ukrán állampolgárok számára

A kormány módosította a külföldről visszatérő ukrán állampolgárok számára a határon felmutatandó PCR-teszt érvényességi idejét, az eddigi 48 óra helyett 72 órán belül készült teszttel lehet átlépni kötelező házi karanténba vonulás nélkül – adta hírül a korrespondent.net hírportál a csütörtökön közzétett kormányrendeletre hivatkozva. A határátlépés feltételeinek módosulása kapcsán a kiadvány idézte Andrij Demcsenkót, az Állami Határőrszolgálat sajtószóvivőjét, aki elmondta, hogy a határátlépés rendjét módosított kormányrendelet szövegét rövidesen megküldik a határőrszolgálat egységeinek - írja a Kárpát.in.ua.  Ezentúl az Ukrajnába utazó 12 évnél fiatalabb külföldi állampolgárságú gyermekeknek és hontalan személyeknek nem kell negatív PCR-tesztet felmutatniuk a határon. Ugyanakkor az Ukrajnában tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldi állampolgároknak és hontalan személyeknek az ukrán államhatár átlépésekor mobiltelefonjukra a Vdoma alkalmazást kell telepíteniük, és kötelező házi ka

Újabb szigorítás az ukrán határon: már nem elegendő a negatív koronavírus teszt

Az Ukrajnába készülő külföldieknek ezentúl igazolniuk kell utazásuk célját - közölte Andrij Demcsenko, az ukrán határőrszolgálat sajtószóvivője az Ukrajna 24 tévécsatorna élő adásában. Demcsenko elmondta, a negatív koronavírus teszten, a kötelező biztosításon kívül jövetele célját igazoló irattal is rendelkezniük kell a külföldi állampolgároknak. Ellenkező esetben visszafordíthatják őket a határról. Ukrajnában jelenleg napi ötven-hatvanezer ember lépi át a határt mindkét irányba - írja a Kárpáti Igaz Szó.

Szabad Európa: a kárpátaljai magyarságot nem lehetett megmenteni

 „Szijjártó Péter egy meggyengült ország hitelét vesztett külügyminisztere.”​ „Néma dühvel figyelik a magyar kormány támogatáspolitikáját.” „Általános az Orbán-irigység a régió politikusai között.” Ellentmondó vélemények a magyar és a szomszédos országok kormányainak kapcsolatáról. Milyen a magyar kormány szomszédságpolitikája, és annak fogadtatása? Ennek próbált utána járni a Szabad Európa . A terjedelmes cikkben Ukrajnára is kitért. A cikkük megírásához beszéltek a magyar-kormány diplomatáival, egy szlovákiai és több magyarországi elemzővel, Szent-Iványi István korábbi SZDSZ-es politikussal, aki később a Fidesz-kormány szlovéniai nagykövete is volt, egy Kárpátalján élő magyarral, és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség vezetésének egyik tagjával is. Mint írták, a 2000-es évektől a Magyarországgal szomszédos országok kormánya sem tettek olyat nemzeti kisebbségeikkel (kivétel Ukrajna), mely akadálya lehetett volna euroatlanti integrációjuknak. (Ami persze nem jelenti a jogegyenlőség m

Elemzés: Háború esetén Ukrajna nem lenne képes felvenni a harcot az orosz hadsereggel

Az elmúlt hetekben Biden meglehetősen rosszindulatú dolgokat mondott Vlagyimir Putyin orosz elnökről. Orosz állami hírforrások szerint a Biden-adminisztráció növelni akarja az Ukrajnának nyújtott katonai segítségnyújtás mértékét is. Ezt az állítást igazolja, hogy az Ocean Glory amerikai teherhajó 350 tonna katonai felszerelést szállított az ukrán odesszai kikötőbe. Az ukrán Dumskaja hírügynökség szerint a hajó többek között 35 amerikai katonai gépjárművet szállított az ukrán nemzeti erők számára - írja a Mandiner . Biden számára ideális lenne, ha Ukrajnát beédesgetnék a NATO-ba és esetleg az EU-ba is. Putyinnak az orosz hadsereg újjáépítésére tett erőfeszítései arra irányultak, hogy erősítse az országot a globális politika színpadján. Ezenfelül az irány népszerűvé tette Oroszországban annak ellenére, hogy a NATO lassan, de terjeszkedik Oroszország irányába. A katonai felszerelések szállítása egyébként akkor történt, amikor Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta a 117/2021 sz. rendele

Kreml: Ukrajna végének kezdete lesz, ha Kijev hadműveleteket kezd a Donyec-medencében

Dmitrij Kozak, az orosz elnöki apparátus helyettes vezetője és a posztszovjet térségben folytatott politikáért felelős megbízottja a Világgazdasági és Külkapcsolatok Intézete és az Interfax csütörtöki moszkvai közös rendezvényén kijelentette: egyetért azokkal a véleményekkel, amelyek szerint Ukrajna végének kezdete lesz, ha Kijev hadműveleteket kezd a Donyec-medencében. A tisztségviselő mindemellett úgy vélekedett, hogy Kijevnek valójában nem áll szándékéban támadni és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök minden lépése nem több, mint PR-tevékenység. "Zelenszkij csapata elhatározta, hogy "Katonai fenyegetés" címen színdarabot rendez, de mivel a kollégáknak nincs nagy politikai tapasztalatuk, túljátszhatják a dolgot" - fogalmazott a tisztségviselő. Kozak úgy vélekedett, hogy az ukrán elnököt az Egyesült Államok készteti a konfliktus elmélyítésére. Meglátása szerint Zelenszkij csütörtöki Donyec-medencei látogatása aligha fogja tovább élezni a helyzetet. A tisztségviselő ug