Ugrás a fő tartalomra

Szökésben van az a férfi, aki ittas állapotban kioltotta egy kárpátaljai nő életét

2020. december 8-án a Lvivi Ítélőtábla jogerősen öt év fegyházra ítélte Olekszandr Kozmát, aki még 2018. május 2-án ittas állapotban elgázolt egy fiatal kárpátaljai nőt Nagyszőlősön. Uljana Kovacs-Kelder életéért több mint két héten keresztül küzdöttek az orvosok, sajnos sikertelenül. A férfi az ítélet kihirdetése után ismeretlen helyre távozott, jelenleg szökésben van.

Uljana már egy ideje Hollandiában élt férjével és hároméves kislányával, akkoriban a 35 éves nő családjával szüleit jött meglátogatni Nagyszőlősre.

A tragikus esetet követően az áldozat hozzátartozói két és fél évig harcoltak az igazságos ítéletért. Az ügyet első körben a Nagyszőlősi járási bíróság vizsgálta, majd másodfokon átadták a Lvivi Ítélőtáblának. Az elkövető szülei öngyilkossággal próbálták megvádolni az áldozatot.

Az elsőfokú bíróság 2019. szeptember 16-án 6 év börtönbüntetésre ítélte Olekszandr Kozmát, három évre eltiltotta a vezetéstől. Ezenkívül a bíróság arra kötelezte a férfit, hogy fizessen 412 ezer hrivnya kártérítést az elhunyt nő hozzátartozóinak. A járművet tárgyi bizonyítékként lefoglalták.

Több mint egy év múlva, 2020 decemberében a Lvivi Ítélőtábla enyhítette a büntetést, a szabadságvesztés időtartamát 5 évre csökkentette, a vádiratban az ittas vezetést, mint súlyosbító körülményt kizárták. Emellett Kozma az autóját is visszakapta.

A bíróság határozata ellen Kozmának jogában állt fellebbeznie, arról nincs információ, hogy élt-e vele.

A rendvédelmi hatóságok január 4-én értesítést kaptak a bíróság döntéséről, mégis csak január 12-én kezdték meg a végrehajtását. Egy hét múlva az elítélt megszökött, jelenleg ismeretlen helyen bujkál, a rendőrség körözést adott ki ellene.

Az elhunyt nő szülei aggódnak Kozma eltűnése és a rendfenntartók késlekedése miatt. Attól tartanak, Olekszandr Kozma családja befolyását és kapcsolatait felhasználja az igazságszolgáltatás ellen. Tudni illik, 2020. decemberberében az elítélt apja, Mihajlo Kozma került  Tiszasásvár, Fancsika, Csonkás  falvak élére.

Egyelőre Olekszandr Kozma hollétéről nem érkezett bejelentés - írta a goloskarpat.info.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Vélemény: mindenki el fog menekülni Ukrajnából, mert az ország megalázza a lakosait

A nyelvtéma, a régi-új, elnyűhetetlen gumicsont. A konc, amit ledob a nép közé a vezetőség odafentről. Hadd szedjék szét egymást az emberek néhány falat miatt, addig se a valós problémákkal vannak elfoglalva - írja véleménycikkében Szabó Kata, a Kárpátalja ma egyik szerkesztője. Véleménye szerint a nyelvtörvény szégyenfolt lesz a posztmodern Ukrajna történelmében, de ugyanúgy Európáéban is, ha szó nélkül szemet huny felette. A szerző úgy véli, a honatyák „csak” egy dologról feledkeznek meg a törvényhozáskor. Arról, hogy addig feszítik a határokat, "míg a nép megunja, összepakolja a csemodánt és lelép." Megjegyzi: tulajdonképpen erre már várni sem kell. Az emberek elmennek, a falvakban pedig egyre több telek előtt látjuk az Eladó! feliratot. Helyenként már több a lakat alatt lévő ház, mint a lakott. És sajnos, nem azért, mert a szomszéd városba költöztek volna a tulajok - jegyzi meg. Ahogyan a szerző fogalmaz írásában : emberbarátnak nem mondható országvezetése van Ukrajnának.