Ugrás a fő tartalomra

Ünnep- és munkaszüneti napok 2021-ben Ukrajnában

2021-ben Ukrajnában, hagyományosan számos állami és vallási ünnep kerül megünneplésre, amelyek plusz munkaszüneti napokat is jelentenek egyben.

Néhány ünnepnek meghatározott dátuma van, és néhányukat minden évben más-más napokon ünneplik. 2021-ben összesen több mint egy tucat hivatalos ünnep lesz Ukrajnában.

Szokás szerint az év az újévi és karácsonyi ünnepekkel kezdődik, ennek köszönhetően lesz néhány munkaszüneti nap.

2021. január

Az újév első hónapjában az ukránoknak további két munkaszüneti napja lesz – január 1-je és január 7-e. Ezenkívül a kormány rendelete szerint, munkaszüneti nap lesz január 8-a is. Így Ukrajnában karácsonykor 4 munkaszüneti nap lesz – január 7-től 10-ig. A január 8-i szabadnapot január 16-án, szombaton kell ledolgozni.

2021. március

Mivel a Nemzetközi nőnap (március 8.) hétfőre esik, március 8-a is munkaszüneti nap lesz.

2021. május

Május 1-e, a Munka napja szombatra esik, másnap az ortodox Húsvétot ünneplik Ukrajnában. 2021-ben a római-katolikus húsvét április 4-re esik. Május 9-e, a Győzelem napja vasárnap lesz. Mivel mindhárom ünnep hétvégére esik, az ukránok plusz munkaszüneti napokat kapnak.

2021. június

A nyár első hónapjában két állami ünnepet ünnepelnek Ukrajnában – a Szentháromság (Pünkösd) és az Alkotmány napját. Nekik köszönhetően júniusban további munkaszüneti napokra számíthatnak az ukránok.

2021. augusztus

Ukrajna ebben a hónapban ünnepli legfontosabb ünnepét – a Függetlenség napját. 2021. augusztus 24. – kedd, tehát munkaszüneti nap lesz. Ez a hónap egy kisebb vakációval örvendezteti meg az ukránokat – augusztus 21-től 24-ig, mivel augusztus 23-a, hétfő, szintén munkaszüneti nap lesz. Ehelyett augusztus 28-a, szombat, munkanap lesz.

2021. október

„Ukrajna Védelmezőjének napja”, október 14-e idén csütörtökre esik, tehát munkaszüneti nap lesz. Másnap is pihenhetnek az ukránok, ellenben október 23-a, szombat, munkanap. Ennek megfelelően Ukrajnában az ősz második hónapjában egy négy napos ünnepi hétvége lesz – október 14- 17.

2021. december

Az év utolsó hónapjában egy hivatalos ünnep van – a katolikus karácsony – amelyet december 25-én ünnepelnek. 2021-ben ez a nap szombatra esik, ennek megfelelően december 27-ének, hétfőnek munkaszüneti napnak kell lennie.

(Karpat.in.ua)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik a hetyeni Molnár Norbertet

Molnár Norbertet közokirat-hamisítás miatt körözik Magyarországon. A kárpátaljai származású férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-as telefonszámon valamint a korozes@bkkb.birosag.hu és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Így utazhat be augusztus 5-től Ukrajnába

Fokozott karanténintézkedéseket vezetnek be augusztus 5-től Ukrajnában a koronavírus delta variánsának megfékezése érdekében – tudatta a Kárpátalja ma internetes hírportál. A külföldi állampolgároknak rendelkezniük kell Covid-19 biztosítási kötvénnyel és a következő dokumentumok egyikével: vagy negatív PC R-teszttel, mely a határátlépés előtt legfeljebb 72 órával készült, vagy SARS-CoV-2 koronavírus antigénjét meghatározó gyorsteszttel, mely a határátlépés előtt legfeljebb 72 órával készült, vagy olyan oltási igazolvánnyal, mely igazolja, hogy az adott személy a WHO által engedélyezett oltás mindkét adagját megkapta, valamint a szabályoknak és nemzetközi követelményeknek megfelelően állították ki. Amennyiben nem rendelkezik a kért dokumentumok valamelyikével, úgy karanténba kell vonulnia 72 órára, amit PCR-teszttel, vagy antigén gyorsteszttel lehet kiváltani. Amennyiben nem rendelkezik semmilyen dokumentummal a házi karantén ideje Ukrajnában 10 nap. Azokra a személyekre – állampol

Magyarország Beregszászi Konzulátusának tájékoztatója a védettségi igazolványok átvételéről

Aki a magyarországi oltáskor a védettségi igazolvány kézbesítési helyeként a beregszászi konzulátust jelölte meg és a védettségi igazolványa megérkezett a konzulátusra, az oltáskor megadott e-mail címen vagy telefonon értesítik erről és az átvétel módjáról. Ezért kérik, csak az jelenjen meg személyesen a konzulátuson, aki kapott már értesítést a konzulátus munkatársaitól. Továbbá azt is kérik, hogy hozzák magukkal az oltáskor kapott „Igazolás SARS-COV-2 elleni védőoltásról / Certificate of SARS-COV-2 vaccination / Сертифікат вакцинації від SARS-COV-2” A/4-es méretű igazolást, valamint azt az útlevelet, melynek száma az igazoláson szerepel. Ezek hiányában, a védettségi igazolványt nem tudják átadni. Az ügyfélfogadó térbe csak a szájat és az orrot elfedő maszkban lehet belépni. AKINEK MÉG NEM ÉRKEZETT MEG A VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNYA, DE SŰRGŐSEN SZÜKSÉGE LENNE RÁ: A járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. (VIII. 30.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm.r.) 1

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Kemény lépésre készülnek Ukrajnában, bajban lehetnek az oltatlanok

Ukrajna hamarosan kénytelen lesz korlátozásokat bevezetni azok számára, akik nem oltatták be magukat koronavírus ellen - írta hétfőn a Facebookon Mihajlo Raduckij, a parlament egészségügyi bizottságának kormánypárti elnöke. A képviselő emlékeztetett arra, hogy az egészségügyi minisztérium már bevezette azt a korlátozást, amelynek értelmében csak azokban az oktatási intézményekben folytatódhat az oktatás a szokásos módon, amelyekben a tanári kar legalább nyolcvan százaléka be van oltva. Eddig a pedagógusoknak mintegy fele vette fel a védőoltást - fűzte hozzá az Ukrajinszka Pravda hírportál. A portál szerint logikus, hogy hasonló korlátozást vezessenek be a közösségi közlekedés, a vendéglátóegységek, az üzletek, illetve az önkormányzati intézmények alkalmazottaira is, mivel ők szintén közvetlen kapcsolatban vannak a lakossággal. "Egy beteg buszvezető nem kevesebb embert fertőz meg, mint egy tanár" - indokolta álláspontját Raduckij. Hozzáfűzte: Ukrajnában nem tették kötelezővé a