Ugrás a fő tartalomra

14 500 adag koronavírus elleni vakcinát kap Kárpátalja

14 500 dózis vakcinát utaltak ki Kárpátalja számára a kedden Ukrajnába érkezett 500 ezer adag AstraZeneca oltóanyagból - írta a Kárpáti Igaz Szó.

Az oltóanyag, mely hat hónapig használható fel, már útban van, adta hírül Anatolij Poloszkov, a megyei közigazgatás elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

Elsőként az egészségügyi dolgozókat, a mentősöket, a laboratóriumi dolgozókat, a zárt típusú szociális intézmények lakóit és munkatársait oltják be. Eddig 3141 személy egyezett bele Kárpátalján a vakcinálásba, amelyre önkéntes alapon kerül sor, tette hozzá Anatolij Psenicsnij, a megyei egészségügyi főosztály vezetője. 9 mobil brigád foglalkozik majd a vakcinálással, számukat később 22-re emelik.

A megyében az utóbbi napokban nő a súlyos, kórházi ellátásra szoruló covidos páciensek aránya. Ma reggelre 13 beteg hunyt el. Hat kórházban gyakorlatilag a koronavírusos páciensek számára elkülönített ágyak száz százaléka már foglalt. Az egészségügyi rendszer lehetőségei végéhez közelít. A magas betegszám kapcsán tegnaptól 129 iskola tért át az online oktatásra, tájékoztatott Viktorija Timcsik, a megye főepidemiológusa.

A kérdésre, nem készülnek-e mobil kórház felállítására a megyében, Anatolij Psenicsnij kifejtette, műszakilag ugyan megoldható, de kérdéses, lenne-e elegendő egészségügyi dolgozó annak kiszolgálására, ugyanis a fertőzöttek jelentős része pont az orvosok köréből kerül ki. Nem az ágyszám növelése jelenti a megoldást, hanem az előírt intézkedések betartása, s ezáltal a járvány megállítása.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik a tiszaújlaki Bombák Sándort

Bombák Sándort hivatalos személy elleni erőszak miatt körözik Magyarországon. A kárpátaljai származású férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613546625-os telefonszámon valamint a bvkorozes@fovarosit.birosag.hu és a kir.10rk.dl@budapest.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !