Ugrás a fő tartalomra

A miniszter elmondta, miért ennyi a földgáz ára Ukrajnában

Az Ukrajnában kitermelt földgáz nem adható 2,6 hrivnya önköltségi áron a lakosságnak, mert sokan ezt sem tudnák megfizetni, az ő szubvencionálásuk miatt van szükség a jelenlegi 6,99 hrivnyás gázárra – jelentette ki Jurij Vitrenko megbízott energetikai miniszter egy rádióinterjúban, adta hírül hétfőn a strana.ua hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua.

A megbízott tárcavezető az ukrán Szabadság Rádiónak nyilatkozva kifejtette: azért nem adható 2,6 hrivnya önköltségi áron a lakosságnak az Ukrajnában kitermelt földgáz, mert sok ember – nyugdíjasok, rokkantak – ezt az árat sem tudná megfizetni, ezért gázártámogatást kell nyújtani nekik. Ezt a szubvenciót valamiből finanszírozni kell, pont ezért 6,99 hrivnya a lakossági földgáz ára – tette hozzá.

Vitrenko azt is elmagyarázta, hogy adókat kell fizetni a kitermelt földgáz után, és fenn kell tartani a gázellátó rendszert. Ha a Naftohaz vállalat csak önköltségi áron fog működni, akkor nem tud elegendő pénzt befizetni az állami költségvetésbe az adók, osztalékok révén, márpedig bevételének a 95 %-át a büdzsébe fizeti be, s ha ez nem lenne, akkor nem lenne költségvetési forrás a szubvenciók finanszírozására – mutatott rá. Arra is emlékeztetett, hogy az állami költségvetésből folyósítják a pedagógusok, egészségügyi dolgozók bérét és a nyugdíjakat, finanszírozzák a védelmi kiadásokat.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik a tiszaújlaki Bombák Sándort

Bombák Sándort hivatalos személy elleni erőszak miatt körözik Magyarországon. A kárpátaljai származású férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613546625-os telefonszámon valamint a bvkorozes@fovarosit.birosag.hu és a kir.10rk.dl@budapest.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté