Ugrás a fő tartalomra

A nagymuzsalyi Cséke Dianna a rászorulók támogatására tette fel az életét

Szegény, rászoruló emberek, családok mindig voltak, vannak és lesznek is. De szerencsére léteznek olyan civil szervezetek, alapítványok, melyek megpróbálnak segíteni a zömében önhibájukon kívül nélkülözőknek. Annál ritkább az egyéni kezdeményezés. E kevesek egyike a nagymuzsalyi Cséke Dianna, aki évekkel ezelőtt döntötte el, hogy megpróbál segíteni az arra rászorulókon - írta a Kárpáti Igaz Szó.

"2014-ben sajnos súlyos beteg lettem, ami szomorú, váratlan fordulatot hozott az életünkben – májcirrózist állapítottak meg nálam. A beregszászi kórházból a nyíregyházi egészségügyi intézménybe kerültem, ahol is sokkolt a hír, miszerint csak májtranszplantációval lehet megmenteni az életemet. A nyíregyházi orvosom támogatásával a budapesti Semmelweis intézetbe kerültem, s ott, 2017-ben megtörtént a transzplantáció. A három év alatt sokszor lebegtem élet és halál között. Azok olyan pillanatok voltak, amikor minden átértékelődött. A Jó Isten százszor magához szólíthatott volna, tehát egy óriási csoda, hogy most mindezt elmesélhetem.Úgy gondolom, Istennek terve volt, terve van velem, ezért arra a döntésre jutottam, hogy én másként nem tudok hálát adni, minthogy rászorulókon segítek." - mesélte a lapnak Cséke Dianna.

A nagymuzsalyi hölgy felépülése után kezdett hozzá a tevékenységéhez, a Facebookon figyelt fel különböző csoportokra, melyek segítséget kérnek. Előbb csak a családja és a barátai körében látott hozzá az adománygyűjtéshez, amit ő vitt el az illetékesekhez. "Jó érzéssel töltött el, hogy egy kicsit én is hozzá tudtam tenni ahhoz, hogy valakinek jobb legyen. Közben egy alapítványhoz csatlakoztam önkéntesként. Ott jobban nyomon követhettem, hogyan is működik az effajta tevékenység. Egy idő múlva úgy gondoltuk a férjemmel, hogy ezt magunk szeretnénk csinálni, így immár egy éve a Cséke család igyekszik segíteni a rászorulókon Nagymuzsalyban, Benében, Borzsován, Mezőváriban, Balazséron és Beregszászban." - mondta el az interjúban. Az adományokat ők magunk szállítják a helyszínekre.

A szülőfalujában, Nagymuzsalyban él néhány idős ember, akiknek már évekkel ezelőtt segített, aztán az alapítványon keresztül sok családot ismert meg, melyek közül néhány mind a mai napig számíthat rá. Később, amikor egyre többen szereztek tudomást arról, hogy Diannához bátran fordulhat az, aki támogatni kíván rászorulókat, bővült a lista. "Azt is el kell mondanom, hogy vannak olyan családok, melyek szemmel láthatóan szerény körülmények között élnek, mégis nehezen fogadják el a segítséget a szégyenérzet miatt." - jegyezte meg. Jelenleg tizenegy pártfogolt családot, és négy nagymuzsalyi idős embert támogat rendszeresen, havi szinten.

Az adományokat otthon gyűjti, jelenleg a nyári konyha szolgál raktárként. "Hála Istennek folyamatosan tele van a kis helyiség." - jegyezte meg örömmel Dianna. A ruhaneműből és a lábbeliből van a legtöbb, főképpen a gyermekek és tinédzserek számára. "Élelmiszerből már jóval kevesebb, de a Jó Isten mindig olyan embereket vezérel az utamba, akik tudnak és akarnak is segíteni." - tette hozzá.

Dianna mindig megkérdezi a rászorulókat, hogy mire van szükségük. Többször volt rá példa, hogy nagyobb dolgok, így például mosógép, vagy bútor kellett, és közösen azt is meg tudták oldani.

A Segíts, hogy segíthessek Kárpátalján! oldal egy hónappal ezelőtt indult el, azóta több mint ezer követője van. Már az is nagy segítség, ha valaki megosztja az oldalt, ezáltal még többen értesülnek a csoport létezéséről, és így többen segíthetnek is. Cséke Dianna örömmel konstatálta, hogy lehet az emberekre számítani, még a tavalyi, mindenki számára nehéz esztendőben sem hanyatlott a segítői készség. 

"Én hiszek az emberek jóságában, és bízom benne, hogy a továbbiakban is lesznek jó szándékú, önzetlen emberek." - jelentette ki az interjú végén.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik a tiszaújlaki Bombák Sándort

Bombák Sándort hivatalos személy elleni erőszak miatt körözik Magyarországon. A kárpátaljai származású férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613546625-os telefonszámon valamint a bvkorozes@fovarosit.birosag.hu és a kir.10rk.dl@budapest.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !