Ugrás a fő tartalomra

A Szovjetunió visszaállítása mellett agitáltak - az SZBU lecsapott rájuk

A Szovjetunió visszaállítása mellett agitáló oroszbarát szeparatistákat lepleztek le és vetettek véget szervezetük tevékenységének az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársai Zaporizzsjában – adta hírül pénteken az rbc.ua hírportál az SZBU sajtószolgálatára hivatkozva.

A titkosszolgálati jelentés szerint a leleplezett szaparatisták egy olyan orosz radikális mozgalom tagjai voltak, amely „a Szovjetunió megújult köztársaságainak az újjászületése” mellett száll síkra. Mint az SZBU közleménye megállapította, „a megrendelők elgondolása szerint a szeparatistáknak „a Szovjetunió jogterébe” történő visszatérés melletti agitációt kellett volna kifejteniük a lakosság körében.” Ezt követően a tervek szerint szovjet államhatalmi szerveket kellett volna létrehozniuk úgynevezett „néphatalmi” eljárással – közölte az SZBU.

A szeparatista csoport úgynevezett „össz-szövetségi választásokat” akart tartani párhuzamos igazgatási szervek létrehozása céljából valamennyi szinten. Az orosz mozgalom ukrán központjának szervezője hivatalos kérelemmel fordult az államhatalmi szervekhez, kérve választási körzet kialakítását az egyik Zaporizzsja megyei településen a hamis választás lebonyolításához. A szeparatista az is követelte, hogy a helyi költségvetésből finanszírozzák a szervezést - tudatta a Kárpát.in.ua.

Az ügy női főszereplőjének lakóhelyén tartott házkutatás során számítástechnikai eszközöket, agitációs anyagokat és a bűnös tevékenységet bizonyító dokumentumokat foglaltak le.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik a tiszaújlaki Bombák Sándort

Bombák Sándort hivatalos személy elleni erőszak miatt körözik Magyarországon. A kárpátaljai származású férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613546625-os telefonszámon valamint a bvkorozes@fovarosit.birosag.hu és a kir.10rk.dl@budapest.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté