Ugrás a fő tartalomra

Aki fizet, soron kívül megkaphatja a koronavírus elleni védőoltást

Az Egészségügyi Minisztérium még az év végéig be akarja fejezni a lakosság koronavírus elleni vakcinációját, 34 millió felnőtt ukrán állampolgár számára biztosítva az ingyenes védőoltást – jelentette ki Makszim Sztepanov egészségügy miniszter egy nemzetközi üzleti konferencián, adta hírül pénteken az unn.com.ua hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua.

A tárcavezető az Európai Üzleti Szövetség által szervezett, Ukrajna gazdasága globálisan szemlélve elnevezésű tanácskozás mérlegét megvonó sajtótájékoztatón beszélve elmondta, hogy a koronavírus elleni vakcináció öt szakasza során biztosítani kell az oltóanyaghoz jutást. A védőoltás lehetőségét minden 18 éves kor fölötti ukrán állampolgár számára ingyen kell biztosítani, a fiatalabbakat, világban érvényes szabványoknak megfelelően, nem kell oltani – szögezte le.

Mint Sztepanov kifejtette: „azért indítjuk ezt a vakcinációs programot, hogy a beoltottak száma elérje a 34 milliót, ha a lakossági arányt 100 %-nak vesszük, vagyis mindenki számára biztosítjuk az ingyenes vakcinát, mert az év végéig teljesen be akarjuk fejezni a vakcinációt.” Jelezte, az Egészségügyi Minisztériumban minden logisztikai utat megterveztek a vakcinaszállításhoz.

Emellett az egészségügyi miniszter bejelentette, hogy a koronavírus elleni oltást soron kívül és függetlenül attól, hogy kockázati csoporthoz tartozik-e egy személy, megkaphatja, de kizárólag saját költségen - tudatta a Kárpát.in.ua.

„Ami az ingyenes oltást illeti, a vakcináció szakaszi meg vannak határozva, és itt nagyon ügyelünk arra, hogy ne változtassunk. Viszont az oltóanyag megjelenik a kereskedelmi piacon – akkor teljesen más módon alakulnak ki a sorok, és csak mindenki, aki szeretné beoltatni magát, illetve van pénze, függetlenül attól, hogy kockázati csoportban van-e vagy sem – ezt az állam nem fogja szabályozni” – mondta Sztepanov.

A miniszter elmondta, a magántársaságok kereskedelmi alapon beolthatják a lakosságot, amennyiben megvannak az erre vonatkozó egészségügyi feltételek, valamint az ukrajnai jogszabályoknak megfelelően bejegyzett oltóanyagokat használnak.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Vélemény: mindenki el fog menekülni Ukrajnából, mert az ország megalázza a lakosait

A nyelvtéma, a régi-új, elnyűhetetlen gumicsont. A konc, amit ledob a nép közé a vezetőség odafentről. Hadd szedjék szét egymást az emberek néhány falat miatt, addig se a valós problémákkal vannak elfoglalva - írja véleménycikkében Szabó Kata, a Kárpátalja ma egyik szerkesztője. Véleménye szerint a nyelvtörvény szégyenfolt lesz a posztmodern Ukrajna történelmében, de ugyanúgy Európáéban is, ha szó nélkül szemet huny felette. A szerző úgy véli, a honatyák „csak” egy dologról feledkeznek meg a törvényhozáskor. Arról, hogy addig feszítik a határokat, "míg a nép megunja, összepakolja a csemodánt és lelép." Megjegyzi: tulajdonképpen erre már várni sem kell. Az emberek elmennek, a falvakban pedig egyre több telek előtt látjuk az Eladó! feliratot. Helyenként már több a lakat alatt lévő ház, mint a lakott. És sajnos, nem azért, mert a szomszéd városba költöztek volna a tulajok - jegyzi meg. Ahogyan a szerző fogalmaz írásában : emberbarátnak nem mondható országvezetése van Ukrajnának.

A határátlépés szigorítását tervezik Ukrajnában - célkeresztben az oltatlanok

Ukrajna egészségügyi minisztériuma az államhatár átlépésének szigorítását tervezi. A koronavírus Delta-törzsének gyors terjedése miatt a be nem oltott személyek számára karantén bevezetését fontolja – közölte az RBK-Ukrajina a Elnöki Hivatal sajtószolgálatára hivatkozva. Viktor Ljasko egészségügyi miniszter elmondása szerint az Egészségügyi Minisztérium a kötelező karantén bevezetését javasolja az Ukrajnába érkező oltatlan emberek számára. Az elővigyázatossági intézkedés 14 napig tart. Abban az esetben, ha egy hét után negatív a PCR-tesztje, nem kell letölteni a 14 napot - írja a Kárpát.in.ua. „A 18 évesnél fiatalabb ukrán állampolgárok valamint azok, akik a rendelet hatálybalépése előtt hagyták el az országot, mentesülnek a karantén alól” – közölte az elnök sajtószolgálata. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !