Ugrás a fő tartalomra

Az adósok fehérneműjét is elárverezi az állam Ukrajnában

Alsóneműk, kutyák és egyéb, oda nem illőnek tűnő dolgok is szerepelnek egy ukrán, állami, online árverési oldalon, ahol a köztartozással rendelkezőktől lefoglalt, értékekre lehet licitálni.

A Krivij Rih városból származó női bugyi, darabjának kikiáltási ára 19,4 hrivnya a Setam nevű, ukrajnai, online árverési portálon, ahol adósoktól lefoglalt személyes tárgyakra lehet licitálni. Pontosabban nem csak tárgyakra, hiszen állatok: marhák, birkák, és esetenként kutyák is szerepelnek a virtuális kalapács alá kerülő árucikkek között – írja a 24.hu.

Ukrajnában a koronavírus-járvány hatására 300 ezerrel, több mint kétmilliósra nőtt az államilag nyilvántartott adósok listája. Az ukrán közösségi médiában tavaly hatalmas felháborodást váltott ki, hogy az állam két, adósoktól lefoglalt kutyát is megpróbált elárverezni.

Jevgenyij Brahar, 25 éves, kormánypárti parlamenti képviselő február elején azt tanácsolta az időseknek, akik képtelenek megélni a nyugdíjukból, hogy adják el a kutyáikat, hogy fizetni tudják a számláikat. Denisz Maljuszka igazságügyi miniszter pedig azt mondta, a kutyák elárverezésének nem sok értelme van, a hatóságoknak inkább az értékesebb házi állatokra kellene koncentrálniuk.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) decemberi jelentése szerint, a koronavírus miatt, Ukrajna az elmúlt évtizedek legsúlyosabb válságával néz szembe, több mint 9 millió ember él a szegénységi küszöb alatt. Az ENSZ beszámolója szerint pedig az ukrán családok több mint 40 százalékában veszítette el legalább egy ember az állását a járvány miatt.

Az adósok tulajdonát elárverező aukciós portált 2015-ben hozták létre, és eddig több mint 14 milliárd hrivnya bevételt generált. A hatóság nem mindig árverezik el az adósoktól lefoglalt értékeket, olykor árvaházaknak, kórházaknak, iskoláknak adományoznak belőlük.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik a tiszaújlaki Bombák Sándort

Bombák Sándort hivatalos személy elleni erőszak miatt körözik Magyarországon. A kárpátaljai származású férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613546625-os telefonszámon valamint a bvkorozes@fovarosit.birosag.hu és a kir.10rk.dl@budapest.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté