Ugrás a fő tartalomra

Az Európai Parlamentnek üzent a Mirotvorec

Az Európai Parlament (EP) által február 11-én elfogadott, Ukrajnáról szóló állásfoglalásban kitérnek a botrányos Mirotvorec weboldal betiltására, mivel annak kezelői törvénytelenül használják többszáz ember személyes adatait.

„Az EP sajnálja, hogy az ország politikai légköre romlott, a megfélemlítést, a gyűlöletkeltést és a politikai nyomást széles körben használják politikai célokra; sürgeti a hatóságokat, hogy határozottan ítéljék el és tiltsák be a szélsőséges csoportokat és az olyan weboldalakat, mint a Mirotvorec, amelyek feszültséget keltenek a társadalom körében, és több száz ember, köztük újságírók, politikusok és kisebbségi csoportok tagjainak személyes adataival élnek vissza” – olvasható az állásfoglalásban.

A Mirotvorec közleményben fejtette ki az EP által február 11-én elfogadott állásfoglalással kapcsolatos véleményét.

„Az Ukrajna nemzetbiztonságáért, a békéért, az emberi biztonságért és a nemzetközi jog ellen elkövetett bűncselekmények tanulmányozásáért felelős „Mirotvorec” Központ munkatársai támogatják az Európai Parlament döntését a korlátozó intézkedések folytatásáról a függetlenség, a szuverenitás, Ukrajna területi egysége és az emberi jogok megsértésében érintett személyekkel szemben.

A „Mirotvorec” Központ hálás az Európai Parlament tagjainak, akik elítélték az orosz agresszor destabilizáló fellépéseit és az Ukrajnában folytatott illegális katonai jelenlétét (mind Krímen, mind pedig Donbászon).

A „Mirotvorec” Központ a maga részéről garantálja, hogy az EU bűnüldöző szerveinek (elsősorban Németországnak, amely a szélsőségesek nyilvántartása létrehozásának kezdeményezője) további támogatása érdekében ezentúl is megszerzi és közzéteszi azon személyek adatait, akik veszélyeztetik Ukrajna információs biztonságát, a békét, az emberek biztonságát, a nemzetközi jogot és rendet.

Nevezetesen: oroszbarát fegyvereseket és társaikat, terroristákat, orosz bérenceket és gyilkosokat, orosz háborús bűnösöket, Európa- és ukránellenes propagandistákat, etnikai gyűlöletet keltő személyeket, háborúra és tömeggyilkosságra felszólító embereket, neonácikat és idegengyűlölőket.

Szilárdan állítjuk, hogy a „Mirotvorec Központ” munkatársai soha nem árulják el Ukrajna és Európa érdekeit, továbbra is őrzik Ukrajna állami szuverenitását, megvédik államunk területi integritását, valamint Ukrajna állampolgárait az orosz agresszió ellen, és továbbra is megbízható pajzs maradnak az európai kontinens minden országa számára az orosz hordával szemben” – olvasható a közleményben.

(Kárpát.in.ua)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik a tiszaújlaki Bombák Sándort

Bombák Sándort hivatalos személy elleni erőszak miatt körözik Magyarországon. A kárpátaljai származású férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613546625-os telefonszámon valamint a bvkorozes@fovarosit.birosag.hu és a kir.10rk.dl@budapest.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté