Ugrás a fő tartalomra

Erőteljesen romlanak a koronavírussal kapcsolatos mutatók Kárpátalján

Erőteljesen romlanak a koronavírussal kapcsolatos mutatók az elmúlt napokban Kárpátalján, jelentette ki mai sajtótájékoztatóján Anatolij Psenicsnij, a megyei egészségügyi főosztály vezetője.

Psenicsnij a negatív dinamikát szemléltetve kifejtette, míg január 1.- és 7. között 1202 ember gyógyult fel és 507 új koronavírussal fertőzöttet azonosítottak a régióban, január 29. és február 4. között ez az arány az ellenkezőjére fordult: 547-en gyógyultak fel, viszont 1317 új beteget vettek nyilvántartásba. Nem szólva a halálos áldozatokról, akiknek száma ugyancsak napról napra nő. A főosztályvezető szerint az ország más régióiban ennél jobb a helyzet. Úgy véli, a számok jól tükrözik az emberek mennyire felelőtlenül viszonyulnak környezetükhöz, saját és családtagjaik egészségéhez. A mára kialakult helyzetet a karanténszabályok mellőzésének, az újévi, karácsonyi ünnepek idején megtartott tömegrendezvényeknek, nagy családi összejöveteleknek a számlájára írja.

Kritikus helyzet alakult ki az egészségügyi intézményekben is. Február 5.-i állapotok szerint a covid betegek ellátására kijelölt ágyak több mint 50 százaléka foglalt. A Nagyszőlősi, a Rahói, a Beregszászi járásban az intenzív osztályokon 100 százalékig megteltek az ágyak, míg az Ungvári, a Munkácsi, a Técsői, az Ilosvai járásban 50-70 százalékos a leterheltség. Az oxigénnel ellátott ágyak a Rahói járásban 100 százalékos, az Ilosvaiban 92, a Nagyszőlősiben 53, a Técsőiben 50 százalékos telítettséggel működnek - tudatta a Kárpáti Igaz Szó.

Amennyiben a jelenlegi ütemben nő a fertőzöttek száma, a megye egészségügyi ellátórendszere igen rövid időn belül nehéz helyzetbe kerül. Csakis a január 25.-én bevezetett karanténszabályok betartásával lehet megállítani a folyamatot, vélik az illetékesek, akik arra kérik a lakosságot, semmiképpen ne engedjék óvodába, iskolába a gyereket, amennyiben a családban fertőzött vagy fertőzöttel kapcsolatban volt személy van. Ezzel megakadályozhatják, hogy az oktatási dolgozók tovább fertőződjenek és terjesszék a vírust. Rendkívül fontos betartani az előírásokat a tömegrendezvények, az egyházi alkalmak során is, hangsúlyozzák a szakemberek.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Vélemény: mindenki el fog menekülni Ukrajnából, mert az ország megalázza a lakosait

A nyelvtéma, a régi-új, elnyűhetetlen gumicsont. A konc, amit ledob a nép közé a vezetőség odafentről. Hadd szedjék szét egymást az emberek néhány falat miatt, addig se a valós problémákkal vannak elfoglalva - írja véleménycikkében Szabó Kata, a Kárpátalja ma egyik szerkesztője. Véleménye szerint a nyelvtörvény szégyenfolt lesz a posztmodern Ukrajna történelmében, de ugyanúgy Európáéban is, ha szó nélkül szemet huny felette. A szerző úgy véli, a honatyák „csak” egy dologról feledkeznek meg a törvényhozáskor. Arról, hogy addig feszítik a határokat, "míg a nép megunja, összepakolja a csemodánt és lelép." Megjegyzi: tulajdonképpen erre már várni sem kell. Az emberek elmennek, a falvakban pedig egyre több telek előtt látjuk az Eladó! feliratot. Helyenként már több a lakat alatt lévő ház, mint a lakott. És sajnos, nem azért, mert a szomszéd városba költöztek volna a tulajok - jegyzi meg. Ahogyan a szerző fogalmaz írásában : emberbarátnak nem mondható országvezetése van Ukrajnának.

A határátlépés szigorítását tervezik Ukrajnában - célkeresztben az oltatlanok

Ukrajna egészségügyi minisztériuma az államhatár átlépésének szigorítását tervezi. A koronavírus Delta-törzsének gyors terjedése miatt a be nem oltott személyek számára karantén bevezetését fontolja – közölte az RBK-Ukrajina a Elnöki Hivatal sajtószolgálatára hivatkozva. Viktor Ljasko egészségügyi miniszter elmondása szerint az Egészségügyi Minisztérium a kötelező karantén bevezetését javasolja az Ukrajnába érkező oltatlan emberek számára. Az elővigyázatossági intézkedés 14 napig tart. Abban az esetben, ha egy hét után negatív a PCR-tesztje, nem kell letölteni a 14 napot - írja a Kárpát.in.ua. „A 18 évesnél fiatalabb ukrán állampolgárok valamint azok, akik a rendelet hatálybalépése előtt hagyták el az országot, mentesülnek a karantén alól” – közölte az elnök sajtószolgálata. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !