Ugrás a fő tartalomra

Ezért emelkednek a tarifák Ukrajnában

A tarifák a jelentős infláció és a csökkenő fogyasztás miatt emelkedtek – jelentette ki a Liga.Biznesznek adott interjújában Valerij Taraszjuk, az Országos Energiaszabályozási és Lakásgazdálkodási Nemzeti Bizottság (NKREK) elnöke.

„Most valami népszerűtlent mondok, de a tarifák növekedése általában törvényszerű realitás: ha az országban jelentős az infláció, akkor nőnek a bérek, emelkednek az üzemanyagárak, és csökken a gáz-, hő- és vízfogyasztás” – mondta Taraszjuk.

Hozzátette: mivel Ukrajnában alacsonyak voltak a tarifák, a közüzemi szolgáltatások fogyasztása megnövekedett. A fogyasztás a tarifák emelése után csökkenni kezdett.

„Az emberek takarékoskodni kezdtek, ami helyes. Tíz évvel ezelőtt nálunk volt az egyik legmagasabb az egy főre eső hőfogyasztás Európában” – mutatott rá az NKREK elnöke.

Szerinte az alacsony áramár miatt támadtak problémái a kommunális hőszolgáltató vállalkozásoknak - tudatta a Kárpátalja hetilap.

„Egyes városokban az alacsony villamosenergia-árak, de magas gázköltségek miatt a hő, a meleg víz és a »kék üzemanyag« fogyasztása 50%-kal csökkent. Egész házak álltak át az elektromos fűtésre, kikapcsolták a központi melegvíz-ellátást és átálltak bojlerekre... A rendszert viszont folyamatosan karban kell tartani, a személyzetet fizetni kell és energiát kell beszerezni. Honnan legyen erre pénzt? Az ilyen cégeknek a tarifa az egyetlen bevételi forrásuk” – magyarázta el Taraszjuk.

Olvasta már?

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik a tiszaújlaki Bombák Sándort

Bombák Sándort hivatalos személy elleni erőszak miatt körözik Magyarországon. A kárpátaljai származású férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613546625-os telefonszámon valamint a bvkorozes@fovarosit.birosag.hu és a kir.10rk.dl@budapest.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !