Ugrás a fő tartalomra

Fontos kérdésekben döntött a Beregszászi Járási Tanács

Megtartotta soron következő ülését a Beregszászi Járási Tanács képviselői testülete. Az ülés alkalmával az egykori beregszászi és nagyszőlősi járási erdőgazdaságok, rendvédelmi és ügyészségi szervek vezetői tartották meg éves beszámolójukat. A képviselő-testület több fontosabb beadványt is elfogadott, többek között kérvénnyel fordultak a belügyminisztériumhoz, hogy engedélyezzék a közlekedési okmányiroda újbóli megnyitását a Beregszászi járás területén - számolt be a Kárpátalja hetilap.

A képviselő-testület elfogadta azt nyilatkozatot, melyben Ukrajna elnökéhez fordulnak, hogy állítsa le a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) alapítványait érő vegzálási folyamatokat, mivel Kárpátalján nincs szeparatizmus. Ezt Dmitro Kuleba külügyminiszter is megerősítette a legutóbbi ukrán–magyar külügyminiszteri találkozón.

Sin József, a KMKSZ-frakció vezetője elmondta: „A járási tanács az ülés alatt több nyilatkozatot is elfogadott. Számunkra a legfontosabb az általunk felterjesztett nyilatkozat volt, melyben kifogásoljuk és érthetetlenül állunk az előtt a vád előtt, amely szeparatizmussal illeti a kárpátaljai magyarságot. A legutóbbi külügyminiszteri találkozón Kuleba elmondta, hogy semmiféle szeparatizmus nincs Kárpátalján. Éppen ezért érthetetlenül állunk az alapítványaink ellen indult vizsgálódásokkal kapcsolatban, ezért Ukrajna elnökéhez fordultunk, hogy vessen véget ezen vizsgálódásoknak, hiszen fontos közös projekteket valósítunk meg, és munkahelyeket teremtünk, valamint jelentős összegeket fizetnek be az alapítványaink adóként Ukrajnában minden évben.”

Az ülésen több kérdésben is döntés született az oktatási és más ingatlanok átadásáról a kistérségek számára. Emellett a képviselői testületet nyilatkozatban fordul a belügyminisztériumhoz a közlekedési okmányiroda újbóli megnyitása kapcsán a Beregszászi Járás területén.

Rezes Károly, a Beregszászi Járási Tanács elnöke elmondta: „Egy olyan központot szeretnénk létrehozni Beregszászban és Nagyszőlősön, ahol az emberek jogosítványért tudnak folyamodni, átregisztrálni autókat, azonban erről a döntést Kijevben kell, hogy meghozzák. A kormányzóhoz is fordultunk, mivel szeretnénk tudni, hogy milyen felújítási tervei vannak a megyének az úthálózat kapcsán, illetve vannak-e konkrét tervek a határátkelők modernizációját illetően. A harmadik beadvány, melyet elfogadtunk, a KMKSZ-t érinti. Ebben az ukrán elnököt kértük, hogy álljanak le a KMKSZ alapítványainak vegzálásával.”

A járási tanács elnöke elmondta, az erdészet vezetőivel is tárgyaltak, hogy hogyan lehetne jutányos áron tüzelőhöz juttatni a nyugdíjasokat. Ígéretet kaptak a főerdészektől, hogy fél árban készek átadni a tüzelőfát a kistérségeknek. Rezes Károly szerint ettől kezdve a kistérségek feladata lesz a tüzelők felvásárlása és eljuttatása a nyugdíjasokhoz.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik a tiszaújlaki Bombák Sándort

Bombák Sándort hivatalos személy elleni erőszak miatt körözik Magyarországon. A kárpátaljai származású férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613546625-os telefonszámon valamint a bvkorozes@fovarosit.birosag.hu és a kir.10rk.dl@budapest.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !