Ugrás a fő tartalomra

Ismét a legszigorúbb korlátozásokat rendelhetik el Kárpátalján

Kárpátalján megduplázódott a PCR tesztelések aránya. Ennek hátterében a külföldi munkavállalás áll, hiszen a szomszédos országok mindegyikében negatív koronavírus teszthez kötik a munkavállalási engedélyt.

Jelentősen nőtt a privát laboratóriumokban végzett tesztek aránya: míg korábban naponta 30-80, most 200 ember keresi fel a magánlaboratóriumokat, fejtette ki hétfői sajtótájékoztatóján Igor Sinkarjuk, a megyei közigazgatás elnökhelyettese. Hozzátette, aggasztó, hogy a fertőzött személyek nem tartják be az idevágó előírásokat és betegen is látogatják a munkahelyüket, ezzel veszélyeztetve a környezetükben lévők egészségét.

Kifejtette, fellazult a járványügyi fegyelem, s ha a vállalat-, intézményvezetők nem tartják be a karanténelőírásokat, nincs az a rendőrség, amely megakadályozhatná a járvány terjedését. Amennyiben nem változik a lakosság hozzáállása, a kritikus  helyzet elkerülése érdekében a megye vezetősége kénytelen lesz ismét a legszigorúbb korlátozásokat elrendelni. Külön szólt az iskolás- és óvodáskorú szülőkhöz, felszólítva őket, amíg az egész család tesztje nem lesz negatív, ne engedjék a többnyire tünetmentesen fertőzött gyermeküket az oktatási intézménybe. A pedagógusok ugyanis velük ellentétben súlyos tünetekkel esnek át a betegségen, s minden esetben egész osztályokat, sőt intézményeket kell emiatt bezárni - tudatta a Kárpáti Igaz Szó.

A járványügyi előírások megsértése kapcsán rögzített különféle adminisztratív szabálysértések száma növekvő tendenciát mutat: míg tavaly áprilistól az év végéig 7 ezer, idén máris 4 ezer esetet rögzítettek a rendvédelmi szervek. Az utóbbi hetekben a vendéglátóipari intézmények sem tartják be a karanténelőírásokat. A tapasztalatok azt mutatják, zárt ajtók mögött rendeznek nagy létszámú összejöveteleket, melyek után tömegesen betegszenek meg az emberek. A rendőrség, mivel nincs rá jogosultsága, nem törhet be ezen intézményekbe, hogy felelősségre vonja a szabálysértőket. Arra viszont nincs elég embere, hogy kivárja, míg az összejövetelek résztvevői kijönnek az épületből, fejtette ki Roman Usz, a megyei rendőrség helyettes vezetője.

A megyei egészségügyi főosztály kénytelen további ágyakat elkülöníteni a covid-fertőzöttek ellátására, ugyanis az eddig kijelöltek  60 százaléka már foglalt, tette hozzá Viktorija Timcsik, a megye főepidemiológusa. A vakcinálásról szólva elmondta, Kárpátaljáról négy mobil brigád utazott kijevi továbbképzésre, hogy elsajátítsa a védőoltással kapcsolatos tudnivalókat.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik a tiszaújlaki Bombák Sándort

Bombák Sándort hivatalos személy elleni erőszak miatt körözik Magyarországon. A kárpátaljai származású férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613546625-os telefonszámon valamint a bvkorozes@fovarosit.birosag.hu és a kir.10rk.dl@budapest.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté