Ugrás a fő tartalomra

Szigorítások lépnek életbe a Beregszászi kistérségben

Ülést tartott a technogén és ökológiai biztonság, valamint a rendkívüli helyzetek kérdéseivel foglalkozó bizottság. A testület tagjai mellett meghívást kaptak erre a vallási felekezetek képviselői is.

A medikusok arról számoltak be, hogy lényegesen romlott a koronavírus járványával kapcsolatos helyzet a Beregszászi kistérségben. Február folyamán 762 ilyen esetet igazoltak, ebből 448-at Beregszászban. Jelenleg 675 az aktív COVID-19 betegek száma. E hónapban 17-en haltak meg a koronavírus miatt. A rendőrség eközben folytatja annak ellenőrzését, hogy miként tartják be a házi karantén szabályait, illetve a közterületre vonatkozó korlátozó intézkedéseket.

Február 27-től március 9-ig a következő fő korlátozó intézkedések lesznek hatályban a Beregszászi  Kistérség, ezen belül Beregszász városának területén (ezekről a városi tanács hivatalos honlapján közzétett jegyzőkönyvben olvashatnak részletesen):

 • tilos személyi védőeszközök, így reszpirátorok, a szájat és orrot eltakaró, ezen belül önállóan elkészített maszk viselése nélkül tartózkodni közösségi épületekben, létesítményekben, tömegközlekedési eszközökön;
 • tilos a házi karantén, obszerváció helyszínének önkényes elhagyása;
 • tilos tömeges (kulturális, sport, szociális, reklám stb.) rendezvények megtartása;
 • zárva maradnak a városi óvodák és iskolák, a kistérség fennmaradó részén eközben tovább működnek az óvodák, az iskolák viszont zárva lesznek;
 • a virágok árusítása csak előzetes megrendelés, vagy házhoz szállítás alapján történhet az üzletekben;
 • az éttermek, kávézók, bárok csak közép-európai idő szerint 6.00 és 19.00 között tarthatnak nyitva, eközben szavatolni kell, hogy a férőhelyek teljes számának 30 százalékánál ne legyen több vendég. A többi ülőhelyet össze kell rakni, hogy azt ne használják a vendégek. 19.00 óra után elvitelre működhetnek ezek az egységek;
 • tilos az uszodák működése;
 • a piacok, üzletek (élelmiszert és nem élelmiszerjellegű termékeket forgalmazók), a szépségszalonok, fodrászatok működhetnek a közegészségügyi és higiéniás szabályok betartása mellett, ám 20 négyzetméter alapterületre nem juthat 1 vásárlónál, vendégnél több;
 • tilos a szálláshelyek működése — kivételt jelentenek a szállodák;
 • a fitnesztermek úgy működhetnek, hogy 1 vendégnél nem juthat több 10 négyzetméter alapterületre számítva;
 • A kistérségben működő vallási felekezeteknek javasolták, hogy az említett időszakban online formában tartsák az istentiszteleteket, miséket. Amennyiben ez nem megoldható, akkor szavatolniuk kell a járványellenes korlátozások betartását a templomokban, imaházakban stb. tartott istentiszteletek, misék során.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Vélemény: mindenki el fog menekülni Ukrajnából, mert az ország megalázza a lakosait

A nyelvtéma, a régi-új, elnyűhetetlen gumicsont. A konc, amit ledob a nép közé a vezetőség odafentről. Hadd szedjék szét egymást az emberek néhány falat miatt, addig se a valós problémákkal vannak elfoglalva - írja véleménycikkében Szabó Kata, a Kárpátalja ma egyik szerkesztője. Véleménye szerint a nyelvtörvény szégyenfolt lesz a posztmodern Ukrajna történelmében, de ugyanúgy Európáéban is, ha szó nélkül szemet huny felette. A szerző úgy véli, a honatyák „csak” egy dologról feledkeznek meg a törvényhozáskor. Arról, hogy addig feszítik a határokat, "míg a nép megunja, összepakolja a csemodánt és lelép." Megjegyzi: tulajdonképpen erre már várni sem kell. Az emberek elmennek, a falvakban pedig egyre több telek előtt látjuk az Eladó! feliratot. Helyenként már több a lakat alatt lévő ház, mint a lakott. És sajnos, nem azért, mert a szomszéd városba költöztek volna a tulajok - jegyzi meg. Ahogyan a szerző fogalmaz írásában : emberbarátnak nem mondható országvezetése van Ukrajnának.

A határátlépés szigorítását tervezik Ukrajnában - célkeresztben az oltatlanok

Ukrajna egészségügyi minisztériuma az államhatár átlépésének szigorítását tervezi. A koronavírus Delta-törzsének gyors terjedése miatt a be nem oltott személyek számára karantén bevezetését fontolja – közölte az RBK-Ukrajina a Elnöki Hivatal sajtószolgálatára hivatkozva. Viktor Ljasko egészségügyi miniszter elmondása szerint az Egészségügyi Minisztérium a kötelező karantén bevezetését javasolja az Ukrajnába érkező oltatlan emberek számára. Az elővigyázatossági intézkedés 14 napig tart. Abban az esetben, ha egy hét után negatív a PCR-tesztje, nem kell letölteni a 14 napot - írja a Kárpát.in.ua. „A 18 évesnél fiatalabb ukrán állampolgárok valamint azok, akik a rendelet hatálybalépése előtt hagyták el az országot, mentesülnek a karantén alól” – közölte az elnök sajtószolgálata. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !