Ugrás a fő tartalomra

A Beregszászi Kistérségben élők figyelmébe!

A COVID-19 terén Kárpátalján kialakult fenyegető helyzet változtatásokat követel meg a karanténos zónák tekintetében. A megbetegedések magas száma miatt ülést tartott technogén és ökológiai biztonság, valamint a rendkívüli helyzetek kérdéseivel foglalkozó országos bizottság. A testület döntése értelmében a vörös zónába sorolták Kárpátalját.

Ennek megfelelően március 7-én, közép-európai idő szerint 23.00 órától kezdődően Kárpátalján, ezen belül a Beregszászi Kistérségben tilos:

 • a közétkeztetési egységek működése (kivéve a házhoz szállítást és az elvitelt);
 • vendégek fogadása a kereskedelmi és szórakoztató központokban, egyéb szórakozóhelyeken;
 • a nem élelmiszereket forgalmazó üzletek és piacok működése;
 • látogatók fogadása a művelődési intézményekben, illetve tömeges kulturális rendezvények megtartása;
 • vendégek fogadása a sporttermekben, fineszközpontokban, uszodákban, kivéve az országos válogatottak tagjait és edzőiket;
 • minden tömeges (szórakoztató, sport, szociális, reklám stb.) rendezvény megtartása, kivéve a nézők nélküli hivatalos sporteseményeket és csapatsport-mérkőzéseket.

Engedélyezve van:

 • az óvodák és az 1-4. osztályok működése a Beregszászi Kistérségben;
 • vásárlók fogadása a gazdálkodói tevékenység azon alanyai által, amelyek az eladótér legalább 60 százalékán élelmiszerekkel, üzemanyaggal, gyógyszerekkel és gyógyászati rendeltetésű termékekkel, higiéniai cikkekkel, háztartásvegyipari termékekkel, távközlési eszközökkel,nyomtatott tömegtájékoztatási eszközökkel, állategészségügyi szerekkel, tápokkal, vetőmaggal, növényvédő szerekkel kereskednek;
 • a kereskedés házhoz szállítás mellett;
 • pénzügyi szolgáltatások nyújtása, a pénzintézetek és postahivatalok működése;
 • az orvosi és állatorvosi tevékenység;
 • a benzinkutak működése (az étkezőzónák nélkül;
 • a járművek szervizelésével, a számítógépek, háztartási gépek és használati cikkek javításával kapcsolatos tevékenység, a fodrászatok és szépségszalonok működése — előzetes bejelentkezés alapján.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik a tiszaújlaki Bombák Sándort

Bombák Sándort hivatalos személy elleni erőszak miatt körözik Magyarországon. A kárpátaljai származású férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613546625-os telefonszámon valamint a bvkorozes@fovarosit.birosag.hu és a kir.10rk.dl@budapest.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté