Ugrás a fő tartalomra

A karantén szigorítása ellen tüntettek több ukrajnai városban

A koronavírus-fertőzöttek megemelkedett száma miatt  az eddiginél is szigorúbb karantént vezetnek be az ország több városában.

Az ukrán vállalkozók emiatt több helyen is tiltakozó akcióba kezdtek március 19.-én - írja az UNIAN hírügynökségre hivatkozva a Kárpáti Igaz Szó.

Kijevben már reggeltől több tucat ember gyűlt össze a fővárosi önkormányzat épülete előtt. Az emberek a március 20.-tól életbe lépő, háromhetes szigorú karantén miatt tiltakoznak, amely korlátozza a közintézmények működését, illetve a művelődési intézmények bezárásával jár.

A vállalkozók március 22.-re egy nagyobb tiltakozó akciót akarnak szervezni a fővárosi Majdan-térre, számolt be a Szehodnya.

A poltavai vállalkozók is kinyilvánították nemtetszésüket a karantén-korlátozásokkal szemben. A megyei közigazgatás épülete elé vonultak ki pénteken.

Cserkasziban szintén a lockdown ellen tiltakoznak, azt is mondták, hogy ez az akció figyelmeztető jellegű.

„A vállalkozók utcára mentek, hogy megmutassák, léteznek és azt akarják, hogy az állam számoljon velük, mert ha ismét szigorú korlátozásokat vezetnek be, a kisvállalkozások elpusztulnak.

A tavaly tavasszal bevezetett karantén idején hatalmas veszteségeket szenvedtek a tulajdonosok. Az állam nem támogatta őket, sőt az adók befizetését követelte” – mondta el Olga Rakova, a cserkaszi vállalkozók városi szakszervezetének vezetője.

Lvivben is utcára vonultak, ott több mint félezer résztvevőt várnak.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik a tiszaújlaki Bombák Sándort

Bombák Sándort hivatalos személy elleni erőszak miatt körözik Magyarországon. A kárpátaljai származású férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613546625-os telefonszámon valamint a bvkorozes@fovarosit.birosag.hu és a kir.10rk.dl@budapest.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !