Ugrás a fő tartalomra

A Pentagon 125 millió dolláros katonai segélyt jelentett be Ukrajnának

A Pentagon 125 millió dolláros katonai segélycsomagot jelentett be Ukrajnának. Bizonyos feltételek teljesülése esetén ezt újabb 25 millió követi. A csomagban szerepel két őrnaszád is az ukrán területi vizek megvédésére - tudatta a Szabad Európa.

A két Mark VI típusú őrnaszád mellett ágyúelhárító radarok, műholdképek készítését és értékelését támogató berendezések, valamint tábori kórházi ellátást és harc közbeni kivonást segítő eszközök szerepelnek a csomagban.

A Pentagon azt is jelezte, hogy a Kongresszus által 2021-re jóváhagyott 150 millió dolláros katonai segélyt addig nem folyósítják, míg a külügy, illetve a védelmi minisztérium nem erősíti meg, hogy Ukrajna "jelentős haladást ért el az idén a kulcsfontosságú védelmi reformok terén."

"A minisztérium arra buzdítja Ukrajnát, hogy folytassa azoknak a reformoknak a törvénybe iktatását, amelyek erősítik a civil kontrollt a hadsereg felett, elősegítik az átláthatóság növelését és az elszámoltathatóságot a védelmi iparban és a hadipari vásárlásokban, valamint korszerűsítik a védelmi szektort a NATO irányelveivel és követelményeivel összhangban" – hangsúlyozta hétfői közleményében a Pentagon.

Ukrajna vitában áll Oroszországgal, amely 2014-ben elcsatolta tőle a Krím-félszigetet és támogatást nyújt a kelet-ukrajnai szeparatistáknak. A már hetedik éve tartó konfliktus több mint 13,200 emberéletet követelt és elpusztította Ukrajna ipari hátországát.

“Ez a döntés újra megerősíti az Egyesült Államok elkötelezettségét Ukrajna ellátására védelmi fegyverekkel, hogy az ország hatékonyabban védhesse meg magát az orosz agresszióval szemben" – áll a közleményben.

A volt elnökkel, Donald Trumppal szemben 2019. decemberében indított alkotmányos felelősségre vonási eljárás középpontjában azok az állítások szerepeltek, melyek szerint visszatartotta a katonai segítséget Ukrajnának, hogy ezzel is nyomást gyakoroljon a kijevi kormányra Joe Biden ügyeinek kivizsgálása érdekében. Biden akkoriban lett Donald Trump kihívója és tavaly novemberben le is győzte őt az amerikai elnökválasztáson.

Trumpot tavaly februárban felmentette a Szenátus az említett vádak alól.

 „Copyright (c) 2020. RFE/RL, Inc. Az újraközlést engedélyezte: Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.”

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik a tiszaújlaki Bombák Sándort

Bombák Sándort hivatalos személy elleni erőszak miatt körözik Magyarországon. A kárpátaljai származású férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613546625-os telefonszámon valamint a bvkorozes@fovarosit.birosag.hu és a kir.10rk.dl@budapest.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !