Ugrás a fő tartalomra

Az ukránok többsége nem kér a koronavírus elleni oltásból

Az ukránok 33,4%-a kész beoltatni magát a koronavírus ellen – derül ki a Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet felméréséből.

Ugyanakkor 60,7% nem kívánja beoltatni magát, 5,9% pedig nem tudott válaszolni a kérdésre.

Az oltást nem vállalóknál rákérdeztek döntésük okára. Kiderült, hogy 38% nem bízik a Covid–19 elleni vakcinában. További 7,3% szerint nincs szükség az oltóanyagra. Emellett a megkérdezettek 6,2%-a kételkedik a készítmények minőségében, biztonságosságában, 6,1% pedig az egészségi állapota miatt nem áll készen beoltatni magát. Ezenkívül a válaszadók 5,7%-ának nem felel meg az Ukrajnában jelenleg elérhető vakcina. Az oltást elutasítók 4,6%-a nem magyarázta meg az álláspontját. Ugyanennyien voltak azok, akik a beláthatatlan következményekre hivatkoztak. A polgárok 3,8%-a azért nem akarja beoltatni magát, mert a vakcina nem ellenőrzött. További 3,4% közölte, hogy már átesett a koronavírus okozta betegségen és rendelkezik antitestekkel.

(Kárpátalja)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ismeretlenek követtek egy kisfiút Makkosjánosiban, hazáig futva menekült!

Az információk szerint az eset Makkosánosiban történt, s a kisfiú édesanyja számolt be róla Facebook-oldalán. A hölgy elmondása szerint gyermekét péntek délután követte egy kisbusz. A járműben ketten ültek, s az egyik pillanatban egy férfi kiszállt és szaladni kezdett a gyerek után. A kiskorú megijedt, odaütött az ismeretlennek, és a hazáig szaladt. Az édesanya arra kéri a szülőket, beszéljenek a gyermekeikkel a történtekről, s magyarázzák el nekik, hogy ilyen esetben azonnal kérjenek segítséget. Azt, hogy indult-e az ügyben eljárás, egyelőre nem tudni - írta a Kárpátalja hetilap. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Már csak négy megye található a sárga zónában

Az Egészségügyi Minisztérium frissítette a régiók járványügyi besorolását. A legfrisseb lista szerint a legenyhébb, sárga besorolásban már csak négy megye található: Kárpátalja, Vinnicja, Kirovohrad és Poltava. A Volinyi, Zsitomiri, Ivano-Frankivszki, Kijevi, Luhanszki, Lvivi, Mikolajivi, Szumi, Rivnei, Ternopili, Harkivi, Hmelnickiji, Cserkaszi, Csernyivci, Csernyihivi területek és a főváros szerepel a narancssárga zónában. A legsúlyosabb járványhelyzeti, vörös besorolásba hat régió került: a Dnyipropetrovszki, a Donyecki, a Zaporizzsjai, az Odesszai, a Szumi és a Herszoni területek. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

A rendőrség fogja ellenőrizni az utasokat Ukrajnában

Október 21-étől új szabályok léptek életbe az Ukrajnán belüli személyszállításra vonatkozóan. Ihor Klimenko, az ukrán nemzeti rendőrség vezetője az rbc.ua hírportálnak adott interjújában elmagyarázta, az egyenruhások hogyan fogják ellenőrizni a COVID-tanúsítványokat. A régiók közötti buszjáratokat szúrópróba szerűen fogják vizsgálni. Azzal szemben, aki nem tud felmutatni oltási bizonyítványt vagy negatív COVID-tesztet, jegyzőkönyvet állítanak ki - jelentette ki az országos rendőrfőnök. Hozzátette: leszállítani senkit sem fognak a buszokról.  A szabályok ugyanúgy vonatkoznak az utasokra és a sofőrökre is - jegyezte meg.  A rendelet megsértése miatti pénzbüntetés mértékéről majd a bíróság dönt. Jogi személyek esetében ez összeg elérheti a 34-51 ezer hrivnyát. Klimenko elmondta: a rendőrség fokozza jelenlétét a vasútállomásokon és azok közelében is, hogy gyorsabban reagálhasson, ha szabálysértést észlelnek. A maszkhasználat betartását továbbra is ellenőrizni fogják a kijelölt helyeke