Ugrás a fő tartalomra

Az ukránok többsége szerint a Covid–19 koronavírust mesterségesen hozták létre

Az ukránok többsége úgy véli, hogy a Covid–19 koronavírust mesterségesen hozták létre – derül ki a Rejting Szociológiai Csoport felméréséből.

A megkérdezettek 71%-a bizonyos a koronavírus mesterséges eredetében.

Ezen belül 31% úgy gondolja, hogy „tudományos kísérlet volt”, 27% viszont „bakteriológiai fegyvernek” tartja. A válaszadók 17%-a szerint a cél a vírussal gazdasági válság előidézése volt, míg 16% úgy gondolja, hogy a vakcinán akarnak nyerészkedni. A megkérdezettek 12%-a szerint a vírust azért hozták létre, hogy ellenőrizzék az embereket, míg 4% azon a véleményen van, hogy a cél a fejlett országok befolyásának növelése volt.

Ezzel szemben csak a válaszadók 19%-a gondolja a tudósokhoz hasonlóan úgy, hogy a vírus evolúció útján, a természetben jelent meg.

Ha a válaszok korcsoportok szerinti megoszlását vizsgáljuk, kiderül, hogy a 18–29 éves ifjúság a többi korcsoportnál nagyobb arányban – 27% – van azon a véleményen, hogy a vírus természetes eredetű, ám 66%-uk szerint „létrehozták” azt. Eközben a 40–59 évesek körében 74% hajlik arra, hogy „mesterséges” vírusról van szó. 

(Kárpátalja)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ismeretlenek követtek egy kisfiút Makkosjánosiban, hazáig futva menekült!

Az információk szerint az eset Makkosánosiban történt, s a kisfiú édesanyja számolt be róla Facebook-oldalán. A hölgy elmondása szerint gyermekét péntek délután követte egy kisbusz. A járműben ketten ültek, s az egyik pillanatban egy férfi kiszállt és szaladni kezdett a gyerek után. A kiskorú megijedt, odaütött az ismeretlennek, és a hazáig szaladt. Az édesanya arra kéri a szülőket, beszéljenek a gyermekeikkel a történtekről, s magyarázzák el nekik, hogy ilyen esetben azonnal kérjenek segítséget. Azt, hogy indult-e az ügyben eljárás, egyelőre nem tudni - írta a Kárpátalja hetilap. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Már csak négy megye található a sárga zónában

Az Egészségügyi Minisztérium frissítette a régiók járványügyi besorolását. A legfrisseb lista szerint a legenyhébb, sárga besorolásban már csak négy megye található: Kárpátalja, Vinnicja, Kirovohrad és Poltava. A Volinyi, Zsitomiri, Ivano-Frankivszki, Kijevi, Luhanszki, Lvivi, Mikolajivi, Szumi, Rivnei, Ternopili, Harkivi, Hmelnickiji, Cserkaszi, Csernyivci, Csernyihivi területek és a főváros szerepel a narancssárga zónában. A legsúlyosabb járványhelyzeti, vörös besorolásba hat régió került: a Dnyipropetrovszki, a Donyecki, a Zaporizzsjai, az Odesszai, a Szumi és a Herszoni területek. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

A rendőrség fogja ellenőrizni az utasokat Ukrajnában

Október 21-étől új szabályok léptek életbe az Ukrajnán belüli személyszállításra vonatkozóan. Ihor Klimenko, az ukrán nemzeti rendőrség vezetője az rbc.ua hírportálnak adott interjújában elmagyarázta, az egyenruhások hogyan fogják ellenőrizni a COVID-tanúsítványokat. A régiók közötti buszjáratokat szúrópróba szerűen fogják vizsgálni. Azzal szemben, aki nem tud felmutatni oltási bizonyítványt vagy negatív COVID-tesztet, jegyzőkönyvet állítanak ki - jelentette ki az országos rendőrfőnök. Hozzátette: leszállítani senkit sem fognak a buszokról.  A szabályok ugyanúgy vonatkoznak az utasokra és a sofőrökre is - jegyezte meg.  A rendelet megsértése miatti pénzbüntetés mértékéről majd a bíróság dönt. Jogi személyek esetében ez összeg elérheti a 34-51 ezer hrivnyát. Klimenko elmondta: a rendőrség fokozza jelenlétét a vasútállomásokon és azok közelében is, hogy gyorsabban reagálhasson, ha szabálysértést észlelnek. A maszkhasználat betartását továbbra is ellenőrizni fogják a kijelölt helyeke