Ugrás a fő tartalomra

Botrány a rendőrségnél: több mint 2000 fegyvertartási engedélyt adtak ki jogtalanul

Likvidálta a Nemzeti Rendőrség belső elhárítása a fegyvertartást engedélyező szolgálatot, mert pénzért árusította a fegyvertartási engedélyeket, és elrendelte minden kiadott fegyvertartási jogosítvány felülvizsgálatát – jelentette be Ihor Klimenko országos rendőrfőkapitány videoüzenetében, adta hírül az unn.com.ua hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua.

Klimenko jelezte, hogy aláírta a rendeletet a rendőrség fegyvertartást engedélyező szolgálatának teljes felszámolásáról. A belső álhárítási főosztály munkatársai ugyanis fél éven át vizsgálódtak a szolgálat tevékenységét illetően – tette hozzá. Megjegyezte, hogy a nyomozás korrupciós rendszert fedett fel a legális fegyverfajták tartására, beszerzésére, tárolására és viselésére vonatkozó engedélyek kiadását illetően.

A rendőrfőkapitány szerint a – vont- és sima csövű vadászfegyverekre, gázpisztolyokra vonatkozó – engedélyeket a hatályos törvények kirívó megsértésével adták ki, sokszor a kérelmező állampolgár részvétele nélkül. A korrupt rendőrök a fegyvertartási engedélyek szükséges okmányok nélküli kiadását reklámozó hirdetéseket arcátlan módon tették közzé az interneten, Telegram-csatornákon – mondta a rendőri vezető. A Nemzeti Rendőrségnek információi vannak arról, hogy több mint kétezer fegyvertartási engedélyt adtak ki hamis dokumentumok alapján – mondta el Klimenko.

A főrendőr jelezte, hogy az ügyben már négy illetékes rendőri vezetőt bocsátottak el a központi és ötöt a regionális állományból. Hozzátette, a rendőrségen belül új engedélyeztetési rendszert hoznak létre, és egyenként megvizsgálják minden fegyvertartási engedély törvényességét, a törvényi előírások megsértésével kiadott több mint 2 ezer fegyvertartási engedélyt pedig megszüntetnek, a fegyvereket pedig bevonják.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Vélemény: mindenki el fog menekülni Ukrajnából, mert az ország megalázza a lakosait

A nyelvtéma, a régi-új, elnyűhetetlen gumicsont. A konc, amit ledob a nép közé a vezetőség odafentről. Hadd szedjék szét egymást az emberek néhány falat miatt, addig se a valós problémákkal vannak elfoglalva - írja véleménycikkében Szabó Kata, a Kárpátalja ma egyik szerkesztője. Véleménye szerint a nyelvtörvény szégyenfolt lesz a posztmodern Ukrajna történelmében, de ugyanúgy Európáéban is, ha szó nélkül szemet huny felette. A szerző úgy véli, a honatyák „csak” egy dologról feledkeznek meg a törvényhozáskor. Arról, hogy addig feszítik a határokat, "míg a nép megunja, összepakolja a csemodánt és lelép." Megjegyzi: tulajdonképpen erre már várni sem kell. Az emberek elmennek, a falvakban pedig egyre több telek előtt látjuk az Eladó! feliratot. Helyenként már több a lakat alatt lévő ház, mint a lakott. És sajnos, nem azért, mert a szomszéd városba költöztek volna a tulajok - jegyzi meg. Ahogyan a szerző fogalmaz írásában : emberbarátnak nem mondható országvezetése van Ukrajnának.

A határátlépés szigorítását tervezik Ukrajnában - célkeresztben az oltatlanok

Ukrajna egészségügyi minisztériuma az államhatár átlépésének szigorítását tervezi. A koronavírus Delta-törzsének gyors terjedése miatt a be nem oltott személyek számára karantén bevezetését fontolja – közölte az RBK-Ukrajina a Elnöki Hivatal sajtószolgálatára hivatkozva. Viktor Ljasko egészségügyi miniszter elmondása szerint az Egészségügyi Minisztérium a kötelező karantén bevezetését javasolja az Ukrajnába érkező oltatlan emberek számára. Az elővigyázatossági intézkedés 14 napig tart. Abban az esetben, ha egy hét után negatív a PCR-tesztje, nem kell letölteni a 14 napot - írja a Kárpát.in.ua. „A 18 évesnél fiatalabb ukrán állampolgárok valamint azok, akik a rendelet hatálybalépése előtt hagyták el az országot, mentesülnek a karantén alól” – közölte az elnök sajtószolgálata. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !