Ugrás a fő tartalomra

Egyre több a lopás Kárpátalján

Folyamatosan növekszik a lopásokról szóló bejelentések száma Kárpátalján. A rendőrség nagy erőkkel veti bele magát a tolvajok felkutatásába, sok esetben a gyors reakciónak köszönhető az elkövetők megtalálása - írja a Kárpáti Igaz Szó.

Iloncán (Ilnica, Ilosvai térség) az egyik lakos tett bejelentést a helyi rendőrségen. A nő elmondta, ismeretlenek a ház mögötti gazdasági épületből ellopták a láncfűrészt. A rendőrök hamar az enyveskezű nyomára bukkantak, aki a károsult 32 éves falubelije volt. Kiderült, hogy a férfi még januárban lopta el a láncfűrészt, ám a tulajdonosa nem észlelte azonnal az eszköz hiányát. A besurranó a gazdasszony távollétében akadálytalanul feljutott a portára.

A rendőrség forró nyomon fogta el Ivaskófalva (Ivaskovica, Huszti járás) három lakosát, akik az éjszaka közepén betörtek a helyi üzletbe és kirabolták azt. Az egyenruhások a helyszínre érkezve előzetesen felmérték a bűncselekmény körülményeit. Sikerült felkutatni a tetteseket is. A három, 18-38 éves helyi lakost az egyikük házában találták meg. Mint kiderült, a gyanúsítottak a tetőn keresztül jutottak be az üzletbe, ahonnan alkoholos italokkal és dohánytermékekkel távoztak. A rendőrségnek már csak az ellopott áruk egy részét sikerült lefoglalni.

Nagyszőlősön mobiltelefonokat lopott egy fiatal. Március 12-én ismeretlen személy tört be a helyi bevásárlóközpont egyik zárva tartó üzletébe, és eltulajdonította az összes kiállított terméket. A nagyszőlősi rendőrség a helyszínre kiérkezve megállapította, hogy egy 19 éves helyi lakos érintett a bűncselekményben. A fiatalember bemászott az üzletbe, és összeszedte a kirakatban lévő mobiltelefonokat. Az elkövetőt korábban már ítélték el hasonló bűncselekmény miatt. Az őrizetbe vett férfit akár hat évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetik. Az ügy vizsgálata folyamatban van.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Vélemény: mindenki el fog menekülni Ukrajnából, mert az ország megalázza a lakosait

A nyelvtéma, a régi-új, elnyűhetetlen gumicsont. A konc, amit ledob a nép közé a vezetőség odafentről. Hadd szedjék szét egymást az emberek néhány falat miatt, addig se a valós problémákkal vannak elfoglalva - írja véleménycikkében Szabó Kata, a Kárpátalja ma egyik szerkesztője. Véleménye szerint a nyelvtörvény szégyenfolt lesz a posztmodern Ukrajna történelmében, de ugyanúgy Európáéban is, ha szó nélkül szemet huny felette. A szerző úgy véli, a honatyák „csak” egy dologról feledkeznek meg a törvényhozáskor. Arról, hogy addig feszítik a határokat, "míg a nép megunja, összepakolja a csemodánt és lelép." Megjegyzi: tulajdonképpen erre már várni sem kell. Az emberek elmennek, a falvakban pedig egyre több telek előtt látjuk az Eladó! feliratot. Helyenként már több a lakat alatt lévő ház, mint a lakott. És sajnos, nem azért, mert a szomszéd városba költöztek volna a tulajok - jegyzi meg. Ahogyan a szerző fogalmaz írásában : emberbarátnak nem mondható országvezetése van Ukrajnának.

A határátlépés szigorítását tervezik Ukrajnában - célkeresztben az oltatlanok

Ukrajna egészségügyi minisztériuma az államhatár átlépésének szigorítását tervezi. A koronavírus Delta-törzsének gyors terjedése miatt a be nem oltott személyek számára karantén bevezetését fontolja – közölte az RBK-Ukrajina a Elnöki Hivatal sajtószolgálatára hivatkozva. Viktor Ljasko egészségügyi miniszter elmondása szerint az Egészségügyi Minisztérium a kötelező karantén bevezetését javasolja az Ukrajnába érkező oltatlan emberek számára. Az elővigyázatossági intézkedés 14 napig tart. Abban az esetben, ha egy hét után negatív a PCR-tesztje, nem kell letölteni a 14 napot - írja a Kárpát.in.ua. „A 18 évesnél fiatalabb ukrán állampolgárok valamint azok, akik a rendelet hatálybalépése előtt hagyták el az országot, mentesülnek a karantén alól” – közölte az elnök sajtószolgálata. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !