Ugrás a fő tartalomra

Embereket kínoztak egy Kijev melletti „rehabilitációs központban”

A Kijev melletti Petropavlovszka Borscsahivka községben személyek egy csoportja illegálisan tartott fogva több embert egy állítólagos rehabilitációs központban – jelentette a Kijev megyei rendőrség nyomán a korrespondent.net.

„Az úgynevezett »rehabilitációs központban« törvénytelenül tartottak fogva ismeretlen okokból néhány tucat személyt, akiknek a többsége nem szenved alkohol- vagy kábítószer-függőségben. Ezeket a személyeket zord körülmények között tartották, az ablakokon vasráccsal, a sértetteknek szigorúan tilos volt elhagyni az épületet. A »központ« lakóit kínzásoknak vetették alá” – áll a közleményben.

Ezt megelőzően bejelentést kaptak a rendvédelmi szervek, miszerint Irpenyben az egyik többemeletes lakóház előtt három ismeretlen megkötözött egy férfit, erőszakkal egy gépkocsiba lökték, majd ismeretlen irányban távoztak.

A rendőrség megtalálta az autót, amelyen a sértettet elrabolták. Ezen a címen bukkantak rá a „rehabilitációs központra”. Az „intézmény” nem rendelkezik a szükséges engedélyekkel bármilyen egészségügyi tevékenység folytatására.

A bűncselekmény elkövetésével hat személyt gyanúsítanak, közülük ötöt már őrizetbe vettek. A csoport szerződést kötött kábítószerfüggők hozzátartozóival, jelentős összegeket vettek fel a kezelésükért, valójában azonban nem kezelték, hanem kínozták ezeket az embereket.

A rendőrség körözést adott ki a csoport hatodik tagja ellen, s vizsgálja, kik lehettek még érintettek a jogsértő tevékenységben.

(Kárpátalja)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik a tiszaújlaki Bombák Sándort

Bombák Sándort hivatalos személy elleni erőszak miatt körözik Magyarországon. A kárpátaljai származású férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613546625-os telefonszámon valamint a bvkorozes@fovarosit.birosag.hu és a kir.10rk.dl@budapest.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté