Ugrás a fő tartalomra

Felére csökkenhet a nyugdíj Ukrajnában a szociálpolitikai miniszter szerint

Néhány évtized alatt akár a felére is lecsökkenhet az állami nyugdíj mértéke, amennyiben Ukrajnában nem hajtják végre a nyugdíjreformot – erről is beszélt a RBK-Ukrajina hírportálnak adott terjedelmes interjújában Marina Lazebnaja szociálpolitikai miniszter.

A tárcavezető kiemelte, amennyiben nem vezetik be az országban a tőkefedezeti nyugdíjrendszert 30 év múlva mindenki nyugdíja a felére zuhanhat. Lazebnaja szerint ez elkerülhető a hosszú ideje halogatott nyugdíjreformmal - írja a Kárpáti Igaz Szó.

“Amennyiben nem kerül bevezetésre a tőkefedezeti nyugdíjrendszer, abban az esetben Ukrajnában a nyugdíjba vonulók a keresetpótlási rátája 30 év múlva a mostani 30-ról 18 százalékra esik. Ez a ráta jelenti a nyugdíj összegét a bérekhez viszonyítva. Hogy értsük 10 ezer hrivnyás minimálbérnél, a nyugdíj 1800 hrivnya” – fogalmazott a miniszter a Világbank előrejelzéseire hivatkozva.

Lazebnaja kihangsúlyozta, hogy a kormány már kézivezérlésen alatt tartja a szolidaritási nyugdíjakat.

“Öt nyugdíjelszámolási modellünk van. Az egyiket a létminimum-számítás, amely azokra vonatkozik, akiknek az előírtnál kevesebb ledolgozott évük van, a második azok számára, akik rendelkeznek az előírt mennyiségű ledolgozott évvel, ez jelenleg 2400 hrivnya, de ez az összeg a mindenkori minimálbértől is függ. További hármat kormányrendelet szabályoz, ide tartozik az életkor szerinti pótlék” – magyarázta a szociálpolitikai miniszter.

Lazebnaja szerint Ukrajnában civilizált alapú rendszert kell kiépíteni. Ugyanis évente 60 ezer embert életkora miatt nem tud élni a nyugdíj-felhalmozási lehetőségével – jegyezte meg a tárcavezető hozzátéve, hogy az általa vázolt nyugdíjrendszer 77 országban működik.

Ukrajnában jelenleg 1769 hrivnya a minimál nyugdíj összege.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik a tiszaújlaki Bombák Sándort

Bombák Sándort hivatalos személy elleni erőszak miatt körözik Magyarországon. A kárpátaljai származású férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613546625-os telefonszámon valamint a bvkorozes@fovarosit.birosag.hu és a kir.10rk.dl@budapest.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !