Ugrás a fő tartalomra

Hogyan lehet regisztrálni a koronavírus elleni oltásra Ukrajnában?

Március 1-től elektronikusan jelentkezhetnek a koronavírus elleni oltásra azok a 18 és 59 év közötti ukrán állampolgárok, akik nem tartoznak a prioritási csoportba.

Az ötlépcsős oltási terv

Első körben a koronavírusos betegekkel foglalkozó egészségügyi dolgozókat oltották, valamint a bentlakásos szociális intézmények (idősek otthona) alkalmazottait és betegeit és a Kelet-Ukrajnában állomásozó katonákat (közel 367 000 fő).

A második szakaszban az egészségügyi dolgozók, a 80 év feletti ukrán állampolgárok és a szociális munkások kapják meg az oltást (közel 3 millió fő).

A harmadik szakaszban a 65-79 év közötti állampolgárokat, állambiztonsági szervezetek alkalmazottait, valamint a tanárokat és az oktatási szférában dolgozókat oltják be (közel 7 millió fő).

A negyedik szakaszban a 60-64 év közötti állampolgárok, valamint azok a krónikus betegségben szenvedő személyek kapják meg a koronavírus elleni vakcinát, akik börtönben dolgoznak, vagy börtönbüntetésüket töltik (közel 11 millió fő).

Az ötödik szakaszban Ukrajna felnőtt lakossága kapja meg a koronavírus elleni oltást (közel 13 millió fő).

Ha Ön:

– az egészségügyi, az oktatási vagy a szociális szférában dolgozik;
– idősek otthona vagy bentlakásos intézmény alkalmazottja;
– katona;
– az állambiztonsági szervek alkalmazottja (Ukrajna Belügyminisztériuma, Ukrán Nemzeti Rendőrség, Ukrán Nemzeti Gárda, Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálata, Ukrán Állami Határőrszolgálat, Ukrán Biztonsági Szolgálat),

akkor nem kell regisztrálnia. A munkáltatója vagy az intézmény vezetője tájékoztatja az oltás lehetőségéről és időpontjáról - tájékoztat a Kárpátalja Ma.

Amennyiben nem tartozik a fenti kategóriákba, úgy az interneten, a „Gyija” elnevezésű alkalmazáson keresztül, vagy az Ukrán Egészségügyi Minisztérium forróvonalán regisztrálhat.

Hogyan iratkozzon fel a „Gyija” elnevezésű weboldalon?

 1. Nyissa meg a „Gyija” weboldalt.
 2. Kattintson a COVID-19 védőoltás várólistája (Запис до листа очікування вакцинації від COVID-19) fülre.
 3. Válassza ki tevékenységi körét.
 4. Válassza ki, melyik városban szeretné megkapni a védőoltást.
 5. Várja az értesítést az oltás beadásának részleteiről.

Hogyan iratkozzon fel a „Gyija” elnevezésű telefonos alkalmazáson?

 1. Töltse le az alkalmazást mobiltelefonjára.
 2. Kattintson rá a Szolgáltatások (Послуги), majd azon belül a COVID-19 védőoltás várólistája (Запис до листа очікування вакцинації від COVID-19) fülre.
 3. Válassza ki tevékenységi körét.
 4. Válassza ki, melyik városban szeretné megkapni a védőoltást.
 5. Ellenőrizze telefonszámát.
 6. Várja az értesítést az oltás beadásának részleteiről.

Hogyan iratkozzon fel az Ukrán Egészségügyi Minisztérium forróvonalán?

 1. Telefonáljon a 0 800 60 20 19-es telefonszámra.
 2. Adja meg adatait az operátornak. Adja meg az identifikációs kódját vagy személyigazolványa számát.
 3. Válassza ki, melyik városban szeretné megkapni a védőoltást.
 4. Várja az értesítést az oltás beadásának részleteiről.

FONTOS, hogy amikor eljön annak a csoportnak az oltási szakasza, amelybe Ön tartozik, az egészségügyi minisztérium munkatársai kapcsolatba lépnek Önnel, hogy egyeztessenek az oltás időpontjával kapcsolatban.

A védőoltás ingyenes és nem kötelező.

Bővebb információt a koronavírus elleni védőoltással foglalkozó hivatalos honlapon olvashat.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik a tiszaújlaki Bombák Sándort

Bombák Sándort hivatalos személy elleni erőszak miatt körözik Magyarországon. A kárpátaljai származású férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613546625-os telefonszámon valamint a bvkorozes@fovarosit.birosag.hu és a kir.10rk.dl@budapest.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !