Ugrás a fő tartalomra

Igencsak messze áll a véleményszabadságtól az a törvény, amit Ukrajnában készülnek elfogadni

Ukrajnában törvényt készülnek elfogadni a kollaborációról, amennyiben valaki együttműködik az agresszornak minősített oroszokkal, azt bíróság elé állíthatják.

Jevhenyija Kravcsuk, a jogszabály-tervezet egyik kiötlője elmondta, minden egyes esetet külön-külön vizsgálnak majd ki.

Tilos lesz tagadni, vagy akár csak megkérdőjelezni Oroszország katonai agresszióját Ukrajnával szemben, kétségbe venni ukrán területek megszállását, valamint Ukrajna szuverenitásának kiterjedését az ideiglenesen elcsatolt Krím félszigetre és a donbászi régióra - írja a Kárpáti Igaz Szó az UNIAN hírére hivatkozva.

A törvénytervezet büntetőjogi felelősséget helyez kilátásba azokkal szemben, akik látogatást tesznek a szóban forgó területeken és ott együttműködnek az agresszor képviselőivel. Tanárokat is felelősségre vonhatnak, amennyiben azt állítanák, hogy ukrán katonák ott ártatlanokat ölnek.

A jogszabály leginkább az információs és a politikai tér korlátozása céljából születhet meg, az még nem teljesen világos, hogy a tilalom határai hol lesznek.

Elképzelhető, hogy orosz hírjelentéseket is tilos lesz közreadnia a médiának.

Egyházi vonalon is korlátozna a törvény betűje, de maga az előterjesztő, Kravcsuk mondta azt, hogy ebben a vonatkozásban vélhetően engedni fognak, mert a tervezet jelenlegi passzusai szerint bezárhatnák azokat az egyházakat, melyek bármilyen kapcsolatot is ápolnak Moszkvával.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik a tiszaújlaki Bombák Sándort

Bombák Sándort hivatalos személy elleni erőszak miatt körözik Magyarországon. A kárpátaljai származású férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613546625-os telefonszámon valamint a bvkorozes@fovarosit.birosag.hu és a kir.10rk.dl@budapest.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !