Ugrás a fő tartalomra

Kárpátalja vörös zónába került: ezek a szigorítások lépnek életbe

Március 5-én Anatolij Poloszkov, a Kárpátaljai Megyei Állami Adminisztráció vezetőjének elnökletével tartották meg a Technogén, Környezet- és Katasztrófavédelmi Állami Bizottság ülését, amelynek témája a Kárpátalján kialakult kritikus koronavírus-járvány helyzet volt.

Jelenleg a megyében van a legtöbb nyilvántartott, igazolt koronavírus fertőzéses eset.

A regionális bizottság döntése szerint, a lakosság fertőző betegségekkel szembeni védelméről szóló törvény 32. cikkelyének megfelelően, Kárpátalján további korlátozó járványellenes intézkedéseket vezetnek be:

 • tilos a közétkeztetési létesítmények működése (kivéve a házhoz szállítást és elvitelt);
 • tilos a vásárlók és látogatók fogadása a bevásárló- és szórakoztató központokban;
 • tilos a vendégek fogadása más szórakoztató tevékenységet folytató létesítményekben;
 • tilos a látogatók fogadása a kereskedelem és a fogyasztói szolgáltatások területén működő gazdasági egységek részéről, kivéve:

  a látogatók fogadása azon üzleti vállalkozások részéről, amelyek értékesítéssel foglalkoznak, kereskedelmi területük minimum 60%-án élelmiszer, dohányáru, gyógyszer és egészségügyi termékek, higiéniai termékek és tisztítószerek, kommunikációs eszközök, nyomtatott sajtótermékek, állatgyógyászati termékek, takarmányok, magvak, növényvédő szerek értékesítésére fordítják anélkül, hogy korlátoznák a vásárlók hozzáférését az egyéb kategóriájú árukhoz;

  házhoz szállításos kereskedelmi tevékenységeket folytatók;

  pénzügyi szolgáltatások nyújtására irányuló tevékenységek, pénzügyi intézmények tevékenységei, valamint a devizaértékek szállítására irányuló tevékenységek, postai szolgáltatók tevékenységei, valamint orvosi gyakorlattal, állatorvosi gyakorlattal, üzemanyag feltöltésével (az étkezési területek kivételével), járművek karbantartásával és javításával, számítógépek, háztartási cikkek és személyes tárgyak felújításával és javításával, fodrászattal (szépségszalonok, mindkettő előzetes bejelentkezés alapján) kapcsolatos tevékenységek;

  hulladékgyűjtési és szállítási tevékenység végrehajtása;

  telekommunikációs szolgáltatások nyújtására irányuló tevékenységek végzése. A távközlési szolgáltatások nyújtásával foglalkozó gazdasági társaságok látogatóinak fogadását előzetes időpont egyeztetés alapján végzik;tilos a látogatók fogadása kulturális intézményeknél és kulturális események megtartása; edzőtermekben, fitneszközpontokban, uszodákban, látogatók, kivéve Ukrajna nemzeti csapatának sportolóit és edzőiket, a megfelelő egészségügyi és járványellenes intézkedések betartásával;

 • tilos a tömegrendezvények (szórakoztató, sport-, szociális, reklám- és egyéb) lebonyolítása, kivéve a hivatalos sporteseményeket, amelyek szerepelnek az ukrán testnevelési és egészségügyi és sportesemények Egységes naptártervében, valamint a zárt kapus profi sportklubok csapatsport mérkőzéseit a megfelelő egészségügyi és járványellenes intézkedéseket, valamint a résztvevők egészségi állapotának kötelező rendszeres napi ellenőrzésével;
 • tilos a vendéglátóipari egységek és étkezési helyek üzemeltetése a szállodákban 11 óra és másnap 6 óra között, kivéve az étkeztetési szolgáltatást kizárólag a szállodai szobában az ügyfelek megrendelésére;
 • tilos a nem élelmiszerpiacok tevékenységei;
 • tilos az oktatási intézmények látogatása, függetlenül attól, milyen tulajdonban vannak, kivéve az óvodákat, a speciális oktatási intézményeket és az általános középfokú oktatási intézmények 1-4. osztályait.

A technogén és ökológiai biztonság, valamint a rendkívüli helyzetek kérdéseivel foglalkozó bizottság szombati soron kívüli ülésén arról döntött, hogy Kárpátalja hétfőtől, azaz március 8-tól járványügyileg vörös zónába kerül.

(Kárpát.in.ua)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik a tiszaújlaki Bombák Sándort

Bombák Sándort hivatalos személy elleni erőszak miatt körözik Magyarországon. A kárpátaljai származású férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613546625-os telefonszámon valamint a bvkorozes@fovarosit.birosag.hu és a kir.10rk.dl@budapest.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !