Ugrás a fő tartalomra

Két ok miatt nem EU-tagállam még Ukrajna a miniszterelnök szerint

Az ukrán kormányfő a Handelsblatt német kiadványnak adott interjújában mesélt Ukrajna európai integrációs terveiről.

Denisz Smihal szerint jelenleg két oka van annak, hogy országa nem csatlakozhatott az Európa Unióhoz. Az egyik, hogy országának még mindig dolgoznia kell az európai normákon. Bíznak azonban benne, hogy jelentős előre lepéseket fognak elérni, nem utolsósorban a digitalizációnak köszönhetően. A másik ok szerinte az, hogy vannak olyan tagállamok, amelyek szkeptikusan állnak hozzá a bővítés kérdéséhez.

A miniszterelnök úgy véli, Ukrajna 5-10 éven belül csatlakozhat az EU-hoz. Ehhez viszont teljesítenie kell az országnak az európai normákat a korrupció elleni küzdelemmel és az igazságszolgáltatással kapcsolatban - írja a Korrespondent

Smihal az interjúban kitért arra, hogy jelenleg is folynak az EU és Ukrajna között a közös légtérről és energiapiaci normákról szóló tárgyalások.

"Ukrajna készen áll arra, hogy a lehető leghamarabb EU-tagállammá váljon, erre törekszünk. Sok ukrán adta életét az Oroszországgal folytatott háborúban ezért az elképzelésért ... Az a vágyunk, hogy 5-10 éven belül az unió tagjává váljunk. Ez természetesen nemcsak rajtunk, hanem a 27 tagállamon is múlik"- mondta az ukrán miniszterelnök.

Ugyanezek a feltételek vonatkoznak a NATO-csatlakozásra is - tette hozzá.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ismeretlenek követtek egy kisfiút Makkosjánosiban, hazáig futva menekült!

Az információk szerint az eset Makkosánosiban történt, s a kisfiú édesanyja számolt be róla Facebook-oldalán. A hölgy elmondása szerint gyermekét péntek délután követte egy kisbusz. A járműben ketten ültek, s az egyik pillanatban egy férfi kiszállt és szaladni kezdett a gyerek után. A kiskorú megijedt, odaütött az ismeretlennek, és a hazáig szaladt. Az édesanya arra kéri a szülőket, beszéljenek a gyermekeikkel a történtekről, s magyarázzák el nekik, hogy ilyen esetben azonnal kérjenek segítséget. Azt, hogy indult-e az ügyben eljárás, egyelőre nem tudni - írta a Kárpátalja hetilap. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Már csak négy megye található a sárga zónában

Az Egészségügyi Minisztérium frissítette a régiók járványügyi besorolását. A legfrisseb lista szerint a legenyhébb, sárga besorolásban már csak négy megye található: Kárpátalja, Vinnicja, Kirovohrad és Poltava. A Volinyi, Zsitomiri, Ivano-Frankivszki, Kijevi, Luhanszki, Lvivi, Mikolajivi, Szumi, Rivnei, Ternopili, Harkivi, Hmelnickiji, Cserkaszi, Csernyivci, Csernyihivi területek és a főváros szerepel a narancssárga zónában. A legsúlyosabb járványhelyzeti, vörös besorolásba hat régió került: a Dnyipropetrovszki, a Donyecki, a Zaporizzsjai, az Odesszai, a Szumi és a Herszoni területek. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

A rendőrség fogja ellenőrizni az utasokat Ukrajnában

Október 21-étől új szabályok léptek életbe az Ukrajnán belüli személyszállításra vonatkozóan. Ihor Klimenko, az ukrán nemzeti rendőrség vezetője az rbc.ua hírportálnak adott interjújában elmagyarázta, az egyenruhások hogyan fogják ellenőrizni a COVID-tanúsítványokat. A régiók közötti buszjáratokat szúrópróba szerűen fogják vizsgálni. Azzal szemben, aki nem tud felmutatni oltási bizonyítványt vagy negatív COVID-tesztet, jegyzőkönyvet állítanak ki - jelentette ki az országos rendőrfőnök. Hozzátette: leszállítani senkit sem fognak a buszokról.  A szabályok ugyanúgy vonatkoznak az utasokra és a sofőrökre is - jegyezte meg.  A rendelet megsértése miatti pénzbüntetés mértékéről majd a bíróság dönt. Jogi személyek esetében ez összeg elérheti a 34-51 ezer hrivnyát. Klimenko elmondta: a rendőrség fokozza jelenlétét a vasútállomásokon és azok közelében is, hogy gyorsabban reagálhasson, ha szabálysértést észlelnek. A maszkhasználat betartását továbbra is ellenőrizni fogják a kijelölt helyeke