Ugrás a fő tartalomra

Kiderült, mennyi bevétele volt tavaly az ukrán elnöknek

Az ukrán elnöknek és feleségének az éves jövedelme 2020-ban csaknem hatmillió hrivnyával csökkent.

Volodimir Zelenszkij 2020-as vagyonnyilatkozatában 19,1 millió hrivnya bevételt jelentett be. Érdekesség, hogy a bevallás szerint az ukrán elnök fizetése ebből az összegből "csak" 336 ezer hrivnyát tett ki.

A tavalyi évből származó bevétel nagyobb része, 13,5 millió hrivnya egy telek és egy ingatlan eladásából szármázik - írja a Korrespondent.

Zelenszkijék kasszájába további 4,6 millió hrivnya folyt be jogdíjakból, például az államfő tulajdonában lévő Kvartal 95 filmstúdiótól is.

Emellett az elnök 231 ezer hrivnyát keresett a bérbe adott ingatlanokkal, 204 ezer hrivnyát értékpapírokból származó befektetésnek köszönhetően és 239 ezer hrivnyát bankbetétekből származó kamatokból.

Felesége, Olena Zelenszka bevétele papíron 3 634 548 hrivnya volt. 953 ezer hrivnya folyt be a Kvartal 95-ből, 2,4 millió ingatlanlízingből, 204 ezer értékpapírokból és 35 ezer egyéb forrásokból (jogdíjak, biztosítások, kamatok).

A Zelenszkij család teljes éves jövedelme tavaly 22,7 millió hrivnya volt. Egy évvel korábban az elnöki pár 28,5 millió hrivnya jövedelmet jelentett be: 15 milliót Zelenszkij és 13,5 milliót a felesége.

A nyilatkozat szerint Ukrajna elnökének nevén több ingatlan is szerepel. Az államfő tulajdonát képezi egy 132 négyzetméteres (értéke körülbelül 750 000 hrivnya), egy 254 négyzetméteres (636 000 hrivnya) és egy 200 négyzetméteres (értéke nincs feltüntetve) lakás is. Ezen felül két darab parkolóval is rendelkezik Zelenszkij.

Az ukrán elnöknek Jaltán és Nagy-Britanniában is van ingatlanja: előbbi értéke 1,3 millió hrivnya, utóbbié 42 millió hrivnya. A Zelenszkij család jelenleg a főváros Koncsa-Zaszpa elnevezésű városnegyedében él egy 270 négyzetméteres lakásban, melynek értéke több mint 19 millió hrivnya. Természetesen feleségének is van saját lakása Kijevben.

Zelenszkij továbbá rendelkezik egy Reguet, Tag Heuer, Rolex, Piaget és Bovet márkájú órákból álló gyűjteménnyel is. Ezeknek az értékét nem tüntette fel.

Az elnöknek két autója is van: egy 2016-os Range Rover (4,7 millió hrivnya) és egy 2014-es Mercedes-Benz S 500-as (1,8 millió hrinvna).

Volodimir Zelenszkij számos márka tulajdonosa is. 2020-ban 13, az elnökhöz köthető védjegyet is bejegyeztek Ukrajnában, kettőt pedig külföldön.

A PricewaterhouseCoopers vállalat értékelése szerint a Women Quarter márkanév értéke 21 millió 390 ezer hrivnya, míg a A Nép szolgája 11 millió 200 ezer hrivnyát ér.

A Zelenszkij család jövedelme után 1 millió 800 ezer hrivnya adót fizetett be a költségvetésbe.

Érdekesség, az elnöki tisztség betöltése előtt Volodimir Zelenszkij 9,2 millió hrivnya éves jövedelmet vallott be (melyből 4,1 millió hrivnya a fizetéséből származott), felesége pedig 5,5 millió hrivnyát.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Négyen bennégtek az autóban egy brutális balesetben Kárpátalján (videó)

Autómentőbe rohant bele egy személyautó Nagylucskán pénteken a hajnali órákban. A Kárpáti Igaz Szó beszámolója szerint a baleset következtébe a személyautó kigyulladt, a kocsiban tartózkodó mind a négy személy életét vesztette. Az autómentő sofőrjét a mentők kórházba szállították, állapota kielégítő. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Rossz hír érkezett: összeült a válságstáb Kárpátalján

Ukrajna-szerte komoly problémák lehetnek a gázellátással, miután fennáll a veszélye annak, hogy az ország kevés gázhoz jut. Úgy fest, a kritikus helyzet Kárpátalját sem kíméli, a megye kormányzója sürgősséggel válságértekezletet hívott össze - közölte a Kárpáti Igaz Szó. A PMG regionális portál beszámolója szerint Anatolij Poloszkov kormányzó kezdeményezésére ma haladéktalanul összeült a megyei technogén és ökológiai biztonsággal, valamint a rendkívüli helyzetekkel foglalkozó törzskar, aminek az ülésén elhangzott: KÁRPÁTALJÁN VESZÉLYBE KERÜLT A KÖZINTÉZMÉNYEK FŰTÉSE AZ ŐSZI-TÉLI IDŐSZAKBAN. A vidék költségvetési intézményeinek a fűtésére 25 millió köbméter földgázra van szükség. Az energiaellátásukat biztosító szolgáltatók, amelyekkel ezek az intézmények szerződtek, sorra mondják fel a kontraktusokat, mert olyan drágán tudnak csak gázhoz jutni a piacról, hogy képtelenek betartani az előzetesen tett vállalásaikat. Egyelőre senki sem rendelkezik megoldási javaslattal, úgy fest, nem

Csontos Karina, a Sztárban Sztár leszek! kárpátaljai tehetsége a nagylucskai szörnyű baleset egyik áldozata

Mint ismeretes, szörnyű baleset történt Nagylucskán pénteken a hajnali órákban: autómentőbe rohant bele egy személyautó. A baleset következtében a személyautó kigyulladt, a kocsiban tartózkodó mind a négy személy életét vesztette.  Kiderült, hogy az egyik elhunyt a Sztárban Sztár leszek! kárpátalajai versenyzője, Csontos Karina. A fiatal versenyző a show-ban a középdöntőig jutott.  Karina pár hete még a stúdióban bizonyított: Majka és Tóth Gabi pedig összeveszett azon, hogy kinek a csapatába kerüljön a tehetség, végül az énekesnő vitte el. A top 12-be már nem jutott be, de sokan emlékezhetnek rá, itt megnézheti a fellépését.  Tóth Gabi is reagált a szönyű hírre: "Legyen neked könnyű a föld, drága Karina! Őszinte részvétem az egész családnak!" - írta.  A Mukachevo.net információi szerint a tragikus balesetben Csontos Karinán kívűl egy 21 éves járőr, Ihor Marcsisak és egy 25 éves határőr, Jurij Baljuk vesztette életét. Őszinte részvétünk a tragikus balesetben elhunytak családt

Áder János visszavonta a magyar állampolgárságot egy 11 éves kárpátaljai kislánytól

  Az államfő ezúttal három magyar állampolgárság visszavonásáról döntött. A legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg a köztársasági elnök határozata. Áder János ezúttal három embertől vonta vissza az állampolgárságot. Döntését a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely előterjesztései alapján hozta meg. Az államfő erre elég gyakran kényszerül. A közlönyben mindig feltüntetik az érintettek nevét, születési helyét, dátumát. Abból ezúttal az derül ki, hogy Áder János egy 11 éves kárpátaljai kislánytól is visszavonta állampolgárságát - írta a 24.hu . A hivatkozott jogszabály alapján a gyermek arra vagy csalárdul tett szert vagy méltatlanná vált. A névazonosság alapján, feltehetően édesapja miatt, akitől szintén megvonta állampolgárságát az államfő. Egy kormányhivatali dokumentum szerint az apa az egyszerűsített honosítás lehetőségével élhetett vissza. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Szúrópróba szerűen fog ellenőrizni a rendőrség és az SZBU

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat és a Nemzeti Rendőrség munkatársai elkezdik a karanténszabályok ellenőrzésének betartását a nyilvános helyeken, de mindenekelőtt az éttermekben, kocsmákban, kávézókban és mozikban – adta hírül az rbc.ua hírportál hétfőn az Elnöki Hivatal sajtószolgálatára hivatkozva. Az államfő hivatalában tartott hagyományos hétfői, koronavírus-helyzetről tartott tanácskozáson az illetékes hatóságok beszámoltak Volodimir Zelenszkij elnöknek a vakcináció menetéről, és megvitatták a koronavírus terjedésének megfékezésére hozott intézkedések végrehajtásának kérdéseit - közölte a Kárpát.in.ua. A megbeszélésen az SZBU és a Nemzeti Rendőrség vezetői jelentést tettek az elnöknek a PCR-tesztek és covid védettségi igazolványok hamisítása elleni hatósági kampány állásáról. Ugyancsak bejelentés történt arról, hogy elkezdődik a karantén-szabályok betartásának szúrópróbaszerű ellenőrzése az éttermekben, más nyilvános és nagy látogatottságú helyeken. KÖVESSEN MINKET A FACEBOO