Ugrás a fő tartalomra

Kiderült, mennyi bevétele volt tavaly az ukrán elnöknek

Az ukrán elnöknek és feleségének az éves jövedelme 2020-ban csaknem hatmillió hrivnyával csökkent.

Volodimir Zelenszkij 2020-as vagyonnyilatkozatában 19,1 millió hrivnya bevételt jelentett be. Érdekesség, hogy a bevallás szerint az ukrán elnök fizetése ebből az összegből "csak" 336 ezer hrivnyát tett ki.

A tavalyi évből származó bevétel nagyobb része, 13,5 millió hrivnya egy telek és egy ingatlan eladásából szármázik - írja a Korrespondent.

Zelenszkijék kasszájába további 4,6 millió hrivnya folyt be jogdíjakból, például az államfő tulajdonában lévő Kvartal 95 filmstúdiótól is.

Emellett az elnök 231 ezer hrivnyát keresett a bérbe adott ingatlanokkal, 204 ezer hrivnyát értékpapírokból származó befektetésnek köszönhetően és 239 ezer hrivnyát bankbetétekből származó kamatokból.

Felesége, Olena Zelenszka bevétele papíron 3 634 548 hrivnya volt. 953 ezer hrivnya folyt be a Kvartal 95-ből, 2,4 millió ingatlanlízingből, 204 ezer értékpapírokból és 35 ezer egyéb forrásokból (jogdíjak, biztosítások, kamatok).

A Zelenszkij család teljes éves jövedelme tavaly 22,7 millió hrivnya volt. Egy évvel korábban az elnöki pár 28,5 millió hrivnya jövedelmet jelentett be: 15 milliót Zelenszkij és 13,5 milliót a felesége.

A nyilatkozat szerint Ukrajna elnökének nevén több ingatlan is szerepel. Az államfő tulajdonát képezi egy 132 négyzetméteres (értéke körülbelül 750 000 hrivnya), egy 254 négyzetméteres (636 000 hrivnya) és egy 200 négyzetméteres (értéke nincs feltüntetve) lakás is. Ezen felül két darab parkolóval is rendelkezik Zelenszkij.

Az ukrán elnöknek Jaltán és Nagy-Britanniában is van ingatlanja: előbbi értéke 1,3 millió hrivnya, utóbbié 42 millió hrivnya. A Zelenszkij család jelenleg a főváros Koncsa-Zaszpa elnevezésű városnegyedében él egy 270 négyzetméteres lakásban, melynek értéke több mint 19 millió hrivnya. Természetesen feleségének is van saját lakása Kijevben.

Zelenszkij továbbá rendelkezik egy Reguet, Tag Heuer, Rolex, Piaget és Bovet márkájú órákból álló gyűjteménnyel is. Ezeknek az értékét nem tüntette fel.

Az elnöknek két autója is van: egy 2016-os Range Rover (4,7 millió hrivnya) és egy 2014-es Mercedes-Benz S 500-as (1,8 millió hrinvna).

Volodimir Zelenszkij számos márka tulajdonosa is. 2020-ban 13, az elnökhöz köthető védjegyet is bejegyeztek Ukrajnában, kettőt pedig külföldön.

A PricewaterhouseCoopers vállalat értékelése szerint a Women Quarter márkanév értéke 21 millió 390 ezer hrivnya, míg a A Nép szolgája 11 millió 200 ezer hrivnyát ér.

A Zelenszkij család jövedelme után 1 millió 800 ezer hrivnya adót fizetett be a költségvetésbe.

Érdekesség, az elnöki tisztség betöltése előtt Volodimir Zelenszkij 9,2 millió hrivnya éves jövedelmet vallott be (melyből 4,1 millió hrivnya a fizetéséből származott), felesége pedig 5,5 millió hrivnyát.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik a tiszaújlaki Bombák Sándort

Bombák Sándort hivatalos személy elleni erőszak miatt körözik Magyarországon. A kárpátaljai származású férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613546625-os telefonszámon valamint a bvkorozes@fovarosit.birosag.hu és a kir.10rk.dl@budapest.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté