Ugrás a fő tartalomra

Nagyon nagy a valószínűsége annak, hogy Ukrajnában szigorú zárlatot kell bevezetni

Olena Kondratyuk parlamenti alelnök hétfőn, a frakcióvezetők közötti egyeztetésen "nagyon nagynak" nevezte a valószínűségét annak, hogy Ukrajnában a tavaly tavaszihoz hasonló szigorú zárlatot kell bevezetni a járványhelyzet miatt. Hangsúlyozta annak szükségességét, hogy Denisz Smihal miniszterelnök találkozzon a frakciók vezetőivel, és vitassák meg az oltási kampány állását, valamint a zárlat esetleges bevezetését, és ezzel összefüggésben a gazdaság jelenlegi helyzetét.

Jaroszlav Kucser egészségügyi miniszterhelyettes hétfői online tájékoztatóján kijelentette, hogy az oltási kampány a tervek szerint halad. Elmondta, hogy 161 mobil oltócsapat végzi az oltást, eddig 53 155-en kapták meg a koronavírus elleni védőoltást. Közölte azt is, hogy várólistára 258 663-an iratkoztak fel, életkor alapján zömében 21-39 év közöttiek. Jelenleg Ukrajnában egyfajta oltóanyag van, az AstraZeneca licence alapján Covishield néven Indiában gyártott vakcina.

A Worldometer statisztikai honlap Ukrajnát az új betegek száma tekintetében a világ országai között a kilencedik, Európában pedig az ötödik helyre tette - számolt be az Ukrajinszka Pravda.

(MTI)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ismeretlenek követtek egy kisfiút Makkosjánosiban, hazáig futva menekült!

Az információk szerint az eset Makkosánosiban történt, s a kisfiú édesanyja számolt be róla Facebook-oldalán. A hölgy elmondása szerint gyermekét péntek délután követte egy kisbusz. A járműben ketten ültek, s az egyik pillanatban egy férfi kiszállt és szaladni kezdett a gyerek után. A kiskorú megijedt, odaütött az ismeretlennek, és a hazáig szaladt. Az édesanya arra kéri a szülőket, beszéljenek a gyermekeikkel a történtekről, s magyarázzák el nekik, hogy ilyen esetben azonnal kérjenek segítséget. Azt, hogy indult-e az ügyben eljárás, egyelőre nem tudni - írta a Kárpátalja hetilap. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Már csak négy megye található a sárga zónában

Az Egészségügyi Minisztérium frissítette a régiók járványügyi besorolását. A legfrisseb lista szerint a legenyhébb, sárga besorolásban már csak négy megye található: Kárpátalja, Vinnicja, Kirovohrad és Poltava. A Volinyi, Zsitomiri, Ivano-Frankivszki, Kijevi, Luhanszki, Lvivi, Mikolajivi, Szumi, Rivnei, Ternopili, Harkivi, Hmelnickiji, Cserkaszi, Csernyivci, Csernyihivi területek és a főváros szerepel a narancssárga zónában. A legsúlyosabb járványhelyzeti, vörös besorolásba hat régió került: a Dnyipropetrovszki, a Donyecki, a Zaporizzsjai, az Odesszai, a Szumi és a Herszoni területek. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

A rendőrség fogja ellenőrizni az utasokat Ukrajnában

Október 21-étől új szabályok léptek életbe az Ukrajnán belüli személyszállításra vonatkozóan. Ihor Klimenko, az ukrán nemzeti rendőrség vezetője az rbc.ua hírportálnak adott interjújában elmagyarázta, az egyenruhások hogyan fogják ellenőrizni a COVID-tanúsítványokat. A régiók közötti buszjáratokat szúrópróba szerűen fogják vizsgálni. Azzal szemben, aki nem tud felmutatni oltási bizonyítványt vagy negatív COVID-tesztet, jegyzőkönyvet állítanak ki - jelentette ki az országos rendőrfőnök. Hozzátette: leszállítani senkit sem fognak a buszokról.  A szabályok ugyanúgy vonatkoznak az utasokra és a sofőrökre is - jegyezte meg.  A rendelet megsértése miatti pénzbüntetés mértékéről majd a bíróság dönt. Jogi személyek esetében ez összeg elérheti a 34-51 ezer hrivnyát. Klimenko elmondta: a rendőrség fokozza jelenlétét a vasútállomásokon és azok közelében is, hogy gyorsabban reagálhasson, ha szabálysértést észlelnek. A maszkhasználat betartását továbbra is ellenőrizni fogják a kijelölt helyeke