Ugrás a fő tartalomra

Smihal: mentesítsék minden felelősség alól a koronavírus elleni vakcinák gyártóit

Ukrajnában keddre több mint 9600 új koronavírusos fertőzöttet jegyeztek fel, ami 2850-nel több a megelőző napinál, és ismét sokan, több mint 260-an haltak bele a betegségbe egy nap alatt.

A múlt héten is folyamatosan nagymértékben nőtt a napi fertőzöttszám az országban, csak a hétvégén csökkent, aminek az az oka, hogy hétvégenként kevesebb beteg fordul orvoshoz és kevesebb tesztet végeznek.

A kedden közölt adatok alapján az elmúlt napban 9642 új esettel 1 477 190-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 264-gyel 28 697-re. Eddig 1 232 209-en gyógyultak meg, az aktív betegek száma viszont több mint háromezerrel 216 284-re nőtt.

Kórházba az elmúlt napban most a korábbiaknál kevesebb, 2005 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került, a megelőző napokban számuk többször négyezer fölött volt.

A legtöbb új beteget, 1065-öt ezúttal a nyugat-ukrajnai Lviv megyéből jelentették. A megyeszékhelyen, Lviv (Lemberg) városában öt újabb kórházat készülnek megnyitni Covid-betegek fogadására, mert telítettek az egészségügyi intézmények súlyos betegekkel - közölte Andrij Szadovij polgármester kedden a Facebookon. Szavai szerint kezdetnek 366 ággyal bővítenének. Közölte, hogy jelenleg 652 beteget ápolnak kórházban, többségüknek oxigéntámogatásra van szükségük.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter napi tájékoztatóján még hozzátette, Lvivben úgy döntöttek, hogy az iskolák 5-9. osztályaiban távoktatásra térnek át.

Denisz Smihal miniszterelnök törvénymódosítási javaslatot nyújtott be a parlamentnek, amelyben kezdeményezi, hogy mentesítsék minden felelősség alól a következményekért a koronavírus elleni vakcinák gyártóit, a forgalmi engedélyek tulajdonosait, valamint az oltást végző egészségügyi alkalmazottakat - jelentette az UNIAN ukrán hírügynökség. A törvénytervezet szövege szerint Ukrajna ezzel a COVAX nemzetközi kezdeményezés feltételeit teljesíti. A COVAX-on keresztül már jóváhagytak Ukrajnának 117 ezer dózis Pfizer-vakcinát, ami még nem érkezett meg az országba. Egyelőre egyfajta oltóanyaggal rendelkeznek, félmillió dózissal az AstraZeneca licence alapján Covishield néven Indiában gyártott vakcinából.

Az egészségügyi tárca keddi közlése szerint eddig 62 083-an kapták meg az oltást az országban, közülük hétfőn 8928-an. Az oltásokat az elmúlt napon 193 mobil csapat végezte. Eddig 265 601-en iratkoztak fel várólistára, számuk egy nap alatt több mint nyolcezerrel nőtt.

(MTI)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik a tiszaújlaki Bombák Sándort

Bombák Sándort hivatalos személy elleni erőszak miatt körözik Magyarországon. A kárpátaljai származású férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613546625-os telefonszámon valamint a bvkorozes@fovarosit.birosag.hu és a kir.10rk.dl@budapest.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik a hetyeni Molnár Norbertet

Molnár Norbertet közokirat-hamisítás miatt körözik Magyarországon. A kárpátaljai származású férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-as telefonszámon valamint a korozes@bkkb.birosag.hu és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Így utazhat be augusztus 5-től Ukrajnába

Fokozott karanténintézkedéseket vezetnek be augusztus 5-től Ukrajnában a koronavírus delta variánsának megfékezése érdekében – tudatta a Kárpátalja ma internetes hírportál. A külföldi állampolgároknak rendelkezniük kell Covid-19 biztosítási kötvénnyel és a következő dokumentumok egyikével: vagy negatív PC R-teszttel, mely a határátlépés előtt legfeljebb 72 órával készült, vagy SARS-CoV-2 koronavírus antigénjét meghatározó gyorsteszttel, mely a határátlépés előtt legfeljebb 72 órával készült, vagy olyan oltási igazolvánnyal, mely igazolja, hogy az adott személy a WHO által engedélyezett oltás mindkét adagját megkapta, valamint a szabályoknak és nemzetközi követelményeknek megfelelően állították ki. Amennyiben nem rendelkezik a kért dokumentumok valamelyikével, úgy karanténba kell vonulnia 72 órára, amit PCR-teszttel, vagy antigén gyorsteszttel lehet kiváltani. Amennyiben nem rendelkezik semmilyen dokumentummal a házi karantén ideje Ukrajnában 10 nap. Azokra a személyekre – állampol

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Magyarország Beregszászi Konzulátusának tájékoztatója a védettségi igazolványok átvételéről

Aki a magyarországi oltáskor a védettségi igazolvány kézbesítési helyeként a beregszászi konzulátust jelölte meg és a védettségi igazolványa megérkezett a konzulátusra, az oltáskor megadott e-mail címen vagy telefonon értesítik erről és az átvétel módjáról. Ezért kérik, csak az jelenjen meg személyesen a konzulátuson, aki kapott már értesítést a konzulátus munkatársaitól. Továbbá azt is kérik, hogy hozzák magukkal az oltáskor kapott „Igazolás SARS-COV-2 elleni védőoltásról / Certificate of SARS-COV-2 vaccination / Сертифікат вакцинації від SARS-COV-2” A/4-es méretű igazolást, valamint azt az útlevelet, melynek száma az igazoláson szerepel. Ezek hiányában, a védettségi igazolványt nem tudják átadni. Az ügyfélfogadó térbe csak a szájat és az orrot elfedő maszkban lehet belépni. AKINEK MÉG NEM ÉRKEZETT MEG A VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNYA, DE SŰRGŐSEN SZÜKSÉGE LENNE RÁ: A járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. (VIII. 30.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm.r.) 1