Ugrás a fő tartalomra

Sztepanov: Nagyon nehéz időszak előtt áll Ukrajna

Ukrajna területén romlik a koronavírus terjedésével kapcsolatos helyzet, az elmúlt hét alatt csaknem 26 ezerrel többen betegedtek meg, mint az előző héten, 300-al többen haltak meg, közölte Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter egy tájékoztatón.

„Egyre romlik a Covid-19 terjedésével kapcsolatos helyzet Ukrajnában. Egy nagyon nehéz időszak előtt állunk. Ma antirekord született az elhalálozások számát illetően: az országban az koronavírus fertőzésben elhunytak száma először lépte át a 300-as mutatót” – közölte az Egészségügyi Minisztérium vezetője.

Sztepanov a heti adatokat hasonlította össze. Az elmúlt héten jelentősen megnőtt az új fertőzéses esetek száma. Ha 2 héttel ezelőtt 60 748 esetet jegyeztek fel, a múlt héten – 86 708, csaknem 26 ezerrel többen betegedtek meg. Elmondása szerint nőtt a kórházi kezelést igénylők száma is: a hétfő reggeli adatok szerint 36 600 személy került kórházakba koronavírus fertőzéssel vagy annak gyanújával. A halálesetek száma is növekedett: a múlt héten 1665 halálesetet regisztráltak, ami több mint 300-al több mint az előző héten.

Sztepanov kihangsúlyozta, jelentősen megnőtt az országban a teszt-vizsgálatok száma: a két héttel ezelőtti 395 ezerről a múlt héten több mint 531 ezer (PCR és gyors antigén tesztek) vizsgálatra került sor.

Az oxigénnel ellátott kórházi ágyak kihasználtsága az országban 55%, viszont egyes régiókban aggasztó a helyzet: Kijevben az oxigénnel ellátott kórházi ágyak több mint 70%-a foglalt, feszült a helyzet Kárpátalján, Ivano-Frankivszk, Lviv, Vinnyica és Mikolajiv megyékben - írja a Kárpát.in.ua.

Az egészségügyi minisztérium vezetője a helyzet romlását a brit koronavírustörzzsel hozza összefüggésbe, amely fertőzőbb és veszélyesebb. Ez váltotta ki a járvány harmadik hullámát – mondta Sztepanov.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik a tiszaújlaki Bombák Sándort

Bombák Sándort hivatalos személy elleni erőszak miatt körözik Magyarországon. A kárpátaljai származású férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613546625-os telefonszámon valamint a bvkorozes@fovarosit.birosag.hu és a kir.10rk.dl@budapest.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !