Ugrás a fő tartalomra

Új KRESZ szabályok léptek életbe Ukrajnában

Hatályba léptek a gyermekek autóban való szállításával kapcsolatos közlekedési szabályok módosításai, amelyeket a kormány február végén fogadott el - közölte Olekszij Bilosickij, a járőrrendészeti Főosztály első helyettes vezetője a Facebookon.

Hatályba lépett az ukrán minisztertanács 2021. február 24-i 152. számú határozata, amely módosította a KRESZ szabályait. A határozatnak megfelelően az alábbi újításokra került sort:

  • kiegészült a gyermekrendszer meghatározása (speciális eszközök helyett),
  • kizárták a gyermek életkorát,
  • csak a magasság meghatározása (145 cm) maradt meg.

Ugyancsak kizárták a gyermekbiztonsági rendszereket használatát a menetrendi,  menetrendi speciális és különjáratokat végrehajtó személyszállító járműveken, valamint a speciális járműveken (mentőszolgálat, Honvédelmi Minisztérium, Belügyminisztérium, Nemzeti Rendőrség, Állami Katasztrófavédelmi Szolgálat, Állami Határőrszolgálat, Biztonsági Szolgálat, Állam Biztonsági Szolgálat).

Kiegészítették a gyermekbiztonsági rendszerek járművekben való használatának szabályairól szóló bekezdést.

A Járőrrendőrség adatai szerint tavaly Ukrajnában 4432 közúti baleset történt gyermekek részvételével, amelyek során 168 gyermek meghalt és 3957 megsérült - tudatta a Kárpát.in.ua.

Bilosickij elmondta: „Az ilyen balesetekre kiérkező a járőrök gyakran lehetnek tanúi annak, hogy gyermekek sérülnek vagy halnak meg közúti balesetekben annak eredményeként, hogy a járművek nem rendelkeznek olyan speciális eszközökkel, amelyek lehetővé teszik, hogy az autóban bekössék őket. Azonban nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a gyermekbiztonsági rendszerek használata nem csupán passzív biztonsága gyermeke életének és egészségének, de valószínűsége annak is, hogy baleset esetén túléli vagy kevésbé súlyos sérüléseket szenved.”

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik a tiszaújlaki Bombák Sándort

Bombák Sándort hivatalos személy elleni erőszak miatt körözik Magyarországon. A kárpátaljai származású férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613546625-os telefonszámon valamint a bvkorozes@fovarosit.birosag.hu és a kir.10rk.dl@budapest.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté