Ugrás a fő tartalomra

Amerika kész támogatni Ukrajnát az "orosz agresszióval szemben"

Az Amerikai Egyesült Államok nem hagyja magára Ukrajnát az orosz agresszió fokozódása esetén. Erről Lloyd Austin amerikai védelmiminiszter tett ígéretet ukrán kollégájával, Andrij Tarannal való telefonbeszélgetése során.

Austin és Taran az elmúlt másfél hónapban másodszor tárgyaltak arról, hogyan lehetne megerősíteni Ukrajna és az Egyesült Államok közötti együttműködést a biztonság és a védelem területén.

Az ukrán védelmiminiszter ezúttal tájékoztatta beszélgetőtársát az ideiglenesen megszállt donyecki és luhanszki területek, a Krímben és Ukrajna államhatára körüli demarkációs vonalon kialakult helyzet katonai-politikai vonatkozásairól. Az ukrán védelmiminiszter kitért a március 26-án történtekre is, amikor Sumi település közelében az ukrán oldalon négy katona életét vesztette.

Andrij Taran továbbá kihangsúlyozta a biztonsági helyzet rendszerszintű eszkalálódását az érintett területeken. Ukrajna védelmi minisztere szerint az Orosz Föderáció valójában a tűzszünethez sem ragaszkodik.

Lloyd Austin aggodalmának adott hangot Oroszország legutóbbi fellépése miatt, és biztosította ukrán kollégáját arról, kész támogatni Ukrajnát a Donyec-medencében és a Krímben zajló orosz agresszióval szemben.

Az amerikai védelmi miniszter hangsúlyozta, hogy az orosz agresszió fokozódása esetén az Egyesült Államok nem hagyja magára Ukrajnát, és nem engedi megvalósítani az "Orosz Föderáció Ukrajna felé irányuló agresszív törekvéseit" - írja az UNIAN hírügynökség.

"Ukrajna és az Egyesült Államok védelmi tárcáinak vezetői szinten zajló stratégiai párbeszédje dinamikusan fejlődik. Az amerikai partnerek aktívan kezdeményezik a kapcsolatfelvételt, és őszinte aggodalmukat fejezik ki amiatt, hogy Oroszország az Ukrajna körüli helyzet súlyosbítására tesz kísérleteket. Az amerikai kolléga mai felhívása élénk demonstráció az Egyesült Államok proaktív álláspontjáról, amely támogatja a szuverenitást és Ukrajna területi integritásának helyreállítását célzó lépéseket "- mondta Andriy Taran.

Az UNIAN megjegyzi, Ukrajna és az Egyesült Államok védelmiminiszterei az együttműködés fokozásának konkrétumairól is tárgyaltak a biztonság és a védelem területén.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Vélemény: mindenki el fog menekülni Ukrajnából, mert az ország megalázza a lakosait

A nyelvtéma, a régi-új, elnyűhetetlen gumicsont. A konc, amit ledob a nép közé a vezetőség odafentről. Hadd szedjék szét egymást az emberek néhány falat miatt, addig se a valós problémákkal vannak elfoglalva - írja véleménycikkében Szabó Kata, a Kárpátalja ma egyik szerkesztője. Véleménye szerint a nyelvtörvény szégyenfolt lesz a posztmodern Ukrajna történelmében, de ugyanúgy Európáéban is, ha szó nélkül szemet huny felette. A szerző úgy véli, a honatyák „csak” egy dologról feledkeznek meg a törvényhozáskor. Arról, hogy addig feszítik a határokat, "míg a nép megunja, összepakolja a csemodánt és lelép." Megjegyzi: tulajdonképpen erre már várni sem kell. Az emberek elmennek, a falvakban pedig egyre több telek előtt látjuk az Eladó! feliratot. Helyenként már több a lakat alatt lévő ház, mint a lakott. És sajnos, nem azért, mert a szomszéd városba költöztek volna a tulajok - jegyzi meg. Ahogyan a szerző fogalmaz írásában : emberbarátnak nem mondható országvezetése van Ukrajnának.

A határátlépés szigorítását tervezik Ukrajnában - célkeresztben az oltatlanok

Ukrajna egészségügyi minisztériuma az államhatár átlépésének szigorítását tervezi. A koronavírus Delta-törzsének gyors terjedése miatt a be nem oltott személyek számára karantén bevezetését fontolja – közölte az RBK-Ukrajina a Elnöki Hivatal sajtószolgálatára hivatkozva. Viktor Ljasko egészségügyi miniszter elmondása szerint az Egészségügyi Minisztérium a kötelező karantén bevezetését javasolja az Ukrajnába érkező oltatlan emberek számára. Az elővigyázatossági intézkedés 14 napig tart. Abban az esetben, ha egy hét után negatív a PCR-tesztje, nem kell letölteni a 14 napot - írja a Kárpát.in.ua. „A 18 évesnél fiatalabb ukrán állampolgárok valamint azok, akik a rendelet hatálybalépése előtt hagyták el az országot, mentesülnek a karantén alól” – közölte az elnök sajtószolgálata. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !